Ondergrondse hennepkwekerij in de bossen van Milheeze opgerold

28 augustus 2018 om 23:06
nl
Bij een huis aan De Heibloem in Milheeze is dinsdag een ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. Het zogeheten Peelland Interventie Team (PIT) controleerde de woning onder meer naar aanleiding van klachten van omwonenden. De eigenaar van het huis, dat midden in de bossen ligt, is aangehouden door de politie.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Het gaat om een professionele, ondergrondse kwekerij met ongeveer vijfhonderd hennepplanten. De ingang was via een klein, houten tuinhuisje. Op de plek zijn ook zijn sporen van een eerdere oogst gevonden. In samenwerking met de brandweer zijn alle planten en kweekapparatuur geruimd, alles zal worden vernietigd. 

Illegaal wonen
Dit is nog niet alles. Op diverse plekken op het adres blijken verder meerdere gezinnen illegaal te wonen. Ook is het vermoeden dat er illegaal water en stroom wordt afgetapt. Dit alles wordt nu verder onderzocht. Brabant Water heeft het water afgesloten.

De klachten van mensen uit de buurt gingen over geluidsoverlast en loslopende honden. Verder waren er vragen gerezen over wat er in en om het huis allemaal gebeurde. Bij de actie waren medewerkers betrokken van de gemeente Gemert-Bakel, waar Milheeze onder valt, politie, vreemdelingenpolitie en netwerkbeheerder Enexis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.