Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings kandidaat-partijvoorzitter D66

29 augustus 2018 om 14:34
Gedeputeerde Anne-Marie Spierings
Gedeputeerde Anne-Marie Spierings
Provinciebestuurder Anne-Marie Spierings heeft zich kandidaat gesteld als voorzitter van D66. Eerder werd ze al gekozen tot lijsttrekker van deze partij in Brabant. Volgend jaar zijn er Statenverkiezingen.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Spierings, die in Maaskantje woont,  maakte haar kandidatuur bekend via een filmpje op Facebook. Ze profileert zich daarin als iemand die voor duurzaamheid staat. Spierings en haar collega Johan van der Hout (SP) waren vorig jaar bestuurlijk de eerstverantwoordelijken voor de strenge maatregelen voor de veehouderij.

Schoon Milieu
Als zij voorzitter wordt van D66, krijgt de partij een leider die een schoon milieu hoog in het vaandel heeft staan. Ze trekt in Brabant bestuurlijk ook de kar van de energiestransitie, de omschakeling naar schone brandstoffen.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Nuenen
Spierings is ook degene die er zwaar aan trekt dat Eindhoven en Nuenen worden samengevoegd. Zowel bij de Brabantse boeren als de inwoners van Nuenen heeft zij de afgelopen jaren geen vrienden gemaakt. Spiering hield steeds voet bij stuk en ze toonde zich een onverstoorbare onderhandelaar.

De huidige voorzitter van D66 is Letty Demmers, die haar sporen ook heeft verdiend in Brabant. Ze was burgemeester van Best, Reusel-De Mierden en Bergen op Zoom.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...