Oudere vrouw betaalt 850 euro voor nieuw slot: 'Schandalig', twittert politie

29 augustus 2018 om 14:51
nl
Sloten aanbrengen kan duur zijn, met name die met een veiligheidskeurmerk. Sloten maken kan ook veel geld kosten, maar een rekening uitschrijven van ruim 850 euro? Dat gaat toch echt alle perken te buiten. Een ruim tachtig jaar oude inwoonster van Den Bosch die dit overkwam, is er ondersteboven van, zo meldt een wijkagent.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens hem had de vrouw op leeftijd, die in Woonzorgcentrum Noorderkroon woont, zichzelf afgelopen maandag buiten gesloten. "Ze had de deur dicht gedaan en de sleutel binnen laten liggen", aldus wijkagent Marc de Wit.

'Schandalig hoge rekening'
Via de receptie van de instelling werd een slotenmaker ingeschakeld. Na twee uur wachten kwam-ie eindelijk opdagen. Hij haalde direct een boormachine tevoorschijn, alsof er geen simpelere oplossing mogelijk was. Vervolgens werd de vrouw gevraagd welgeteld 853 euro en wat centen te betalen. 'Schandalig dat je dat durft te vragen', twitterde De Wit.

"Overbluft als ze was heeft ze zelfs de bank gebeld om haar limiet te verhogen, waarna het bedrag werd overgemaakt en de slotenmaker vertrok. Hou zou hij reageren als het bij zijn eigen moeder of oma was gebeurd?", vraagt De Wit zich af.

Zaak nog niet gesloten
Volgens hem blijft het te vaak voorkomen dat ouderen, ondanks allerlei waarschuwingen en voorlichtingsbijeenkomsten, zich laten overdonderen. En dat ze opgelicht worden waar ze bij staan. Hij laat het er niet bijzitten. De Wit: "We hebben wat namen en nummers genoteerd en gaan nu proberen de oplichter te achterhalen. Ik ga ook contact zoeken met de zorginstelling." Kortom, deze zaak is nog niet gesloten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!