Jelte mag van burgemeester nadenken over stuntbaan: 'Ik hoop dat-ie snel gebouwd wordt'

29 augustus 2018 om 16:47
nl
Ga je voor de eerste keer als kind op bezoek bij een burgemeester, krijg je meteen een opdracht mee naar huis. Maar zelden zal Jelte Daamen uit Nuenen zo blij zijn geweest met huiswerk. Hij heeft namelijk de tijd gekregen om na te denken waar in zijn woonplaats een stuntbaan voor zijn stepactiviteiten zou moeten komen én hoe die er uit zou moeten gaan zien.
Geschreven door

Jelte had onlangs een briefje achtergelaten bij het gemeentehuis: zijn vrienden en hij zouden het heel leuk vinden als ze ergens kunnen gaan stunten. Met hun steps welteverstaan. Burgemeester Maarten Houben nam het verzoek zo serieus dat hij via sociale media naar de jongen is gaan zoeken. Jelte had immers adres noch telefoonnummer achtergelaten.

Toen ze elkaar hadden gevonden, werd snel een afspraak gemaakt en deze woensdag zat Jelte in de werkkamer van de burgemeester. Met zijn vader, zusje Fenne en zijn vrienden Joep en Loek. Dat vond de 9-jarige jongen wel heel gaaf. "We mochten naar binnen in zijn kantoor en hebben ook een rondleiding gekregen. Volgens mij waren er wel drie verdiepingen", vertelt Jelte aan Omroep Brabant.

Uitleg hoe gemeente werkt
“We hebben eerst kennis gemaakt”, blikt een woordvoerster namens Houben terug. “Daarna inderdaad een rondleiding verzorgd en vervolgens hebben we de kinderen uitgelegd hoe het in een gemeente werkt. En dat een burgemeester niet in zijn eentje iets kan beslissen. Het is uiteindelijk de gemeenteraad die een besluit neemt.”

Dat gebeurt meestal op basis van een voorstel van Burgemeester en Wethouders, in dit geval geeft wellicht Jelte hiervoor de aanzet. Er zal in ieder geval gekeken moeten worden wat de aanleg van de stuntbaan gaat kosten. "Nou, we waren vandaag met z'n drieën en we gingen kijken hoeveel zakgeld we krijgen", vertelt Jelte. "Vijf euro per week. Dus nu moeten we uitrekenen hoe lang we moeten sparen." 

Later weer contact
De zegsvrouw van Houben: “We hebben hem ook gevraagd of hij bijvoorbeeld een tekening met wat details kan maken en waar de baan aangelegd zou kunnen worden. Dat hoeft natuurlijk niet meteen morgen te gebeuren. We hebben afgesproken dat we eind volgende maand weer contact hebben.”

Jelte ziet de stuntbaan het liefst zo snel mogelijk verschijnen. Hij weet ook al hoe het eruit moet gaan zien. "Ik wil een heuveltje waar ik snel vanaf kan steppen en ook een schans en zo. Een halfpipe liever niet, want dat vind ik nog moeilijk. En het zou fijn zijn wanneer de baan er al snel komt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!