Video

Toestand in nek gestoken jongen (17) 'zorgwekkend', ruzie ging waarschijnlijk over drugs

30 augustus 2018 om 12:25
nl
Bij een steekpartij op het 18 Septemberplein in Eindhoven is donderdagmiddag een 17-jarige jongen gewond geraakt. Hij is in zijn nek gestoken en zijn toestand is 'zorgwekkend'. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie heeft de steekpartij waarschijnlijk te maken met een ruzie in het drugscircuit.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De verdachte, een negroïde man in donkere kleding, ging er op de fiets vandoor. Meerdere politie-eenheden hebben hem gezocht, maar nog niet gevonden. Uit het eerste onderzoek bleek wel wie hij waarschijnlijk is. 

Na de steekpartij werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die bleek uiteindelijk toch niet nodig. Omdat de steekpartij op klaarlichte dag plaatsvond, zijn er veel getuigen. De 16-jarige Bart Sanders liep met wat klasgenoten door de stad en zag het slachtoffer liggen. "We kwamen aanlopen en hij lag daar. Het was heel heftig om te zien", zegt hij.

 

'Binnen minuut in ambulance'
"Ik weet niet hoe hij eraan toe is, maar ik denk slecht. Hij hield zijn hand op zijn nek. Hij werd binnen een minuut in een ambulance getild en weggebracht", vertelt Bart. "Hij kon wel zelf overeind komen met hulp van de ambulancemedewerkers."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.