4000 kilo cocaïne in container met bananen, smokkelaars aangehouden in Oosterhout - Omroep Brabant

4000 kilo cocaïne in container met bananen, smokkelaars aangehouden in Oosterhout

31 augustus 2018 om 15:25
nl
Vijf mannen zijn aangehouden in Oosterhout voor drugssmokkel. Dit gebeurde nadat in de haven van Antwerpen 4000 kilo cocaïne tussen een partij bananen gevonden werd.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door
Roxanne Hazenberg

De politie kwam de drugs in de haven van Antwerpen op het spoor, maar liet de container als lokmiddel doorgaan op transport naar de eindbestemming. Dat bleek een loods in Oosterhout te zijn. 

De mannen die zijn aangehouden zijn de 22-jarige chauffeur van de vrachtwagen, de 50-jarige bewoner van de woning grenzend aan een loods in Oosterhout en een 22-jarige man uit Amsterdam. Later werden nog twee mannen opgepakt van 21 en 48 jaar uit België.

Wachten op privacy instellingen...

Colombia
De cocaïne werd gevonden in een zeecontainer met een partij bananen als deklading. De container was bestemd voor een bedrijf in Nederland en afkomstig uit de havenstad Turbo in Colombia. 

Na de aanhouding van de verdachten zijn er huiszoekingen gedaan in de loods en de woning in Oosterhout. Hierbij is communicatieapparatuur in beslag genomen. De mannen zitten op dit moment nog vast.

Eerdere aanhoudingen
De vondst volgt op eerdere aanhoudingen in Oosterhout deze week. Vijf mensen werden aangehouden voor de smokkel van 3500 kilo cocaïne. Ook die drugs zaten in een zeecontainer die in de haven van Antwerpen is onderschept. De coke zat eveneens verstopt tussen een partij bananen en werd afgeleverd bij een transportbedrijf in Oosterhout.

De politie noemt het verband "erg toevallig". Een eventuele connectie wordt wel onderzocht, maar vooralsnog is die niet gevonden.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.