Video

Vandalen houden huis, 'beeldenstorm' in Kloostertuin Velp

31 augustus 2018 om 19:49
nl
Vandalen hebben huisgehouden in de tuin van het voormalige nonnenklooster in Velp, bij Grave. Van het Heilig Hartbeeld in de kapel is weinig anders meer over dan scherven. Ook het beeld van de heilige Antonius heeft het moeten ontgelden.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Eerst dacht ik nog heel naïef  dat het misschien de wind was geweest", zegt Babs Jasper, beheerder van het voormalige klooster en de tuin. Ze heeft geen idee wie er achter de vernielingen zit die vorig weekend zijn gepleegd. Om de idyllische tuin met appelbomen en struiken staat een forse muur. Maar wie de weg kent, die kan zo de tuin in lopen via het klooster. 

Restauratie
Het beeld van de heilige Antonius is iets minder zwaar beschadigd dan het Heilig Hartbeeld. Na publicaties over de 'beeldenstorm' op social media en in de krant heeft zich spontaan een restaurateur gemeld. Hij wil het beeld na de kerst gaan opknappen. Het Heilig Hartbeeld lijkt niet meer te redden. "Misschien ligt er ergens nog een Heilig Hartbeeld opgeslagen dat wij kunnen gebruiken", zegt Babs Jasper.

Het klooster wordt momenteel opgeknapt. Kamers zijn verhuurd als 'short stay'. Er wonen vooral tijdelijk veel gescheiden mannen en expats. Maar die hebben ook niets gemerkt van de vernielingen in de tuin. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!