Voorzitter Pachuca tipt PSV: ‘Ik zou ook Rodolfo Pizarro naar Eindhoven halen’

31 augustus 2018 om 21:31
nl
PSV sloeg in de nacht van woensdag op donderdag een grote slag door de Mexicaanse middenvelder Érick Gutiérrez over te nemen van Pachuca. De voorzitter van die club, Jesús Martínez, heeft na de toptransfer een dringend advies voor de Eindhovenaren.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Gutiérrez werd door zijn transfer herenigd met zijn jeugdvriend Hirving Lozano, met wie hij sinds zijn elfde samenspeelde bij de Mexicaanse topclub. Als het aan Pachuca-voorzitter Martínez ligt, voegt ook Rodolfo Pizarro zich binnenkort in Eindhoven bij zijn voormalige ploeggenoten. 

De 24-jarige aanvallende middenvelder was lange tijd ploeggenoot van Lozano en Gutiérrez maar verruilde Pachuca begin 2017 voor Chivas en speelt inmiddels voor CF Monterrey. Het trio maakte vooral in de periode tussen 2015 en 2017 indruk en stond in die periode in de belangstelling van diverse Europese clubs, waaronder het Manchester United van Louis van Gaal.

Samen schitteren
“Het zou geweldig zijn als deze drie jeugdkampioenen van Pachuca bij PSV herenigd worden”, zei Martínez voor de camera’s van ESPN. “Lozano en Gutiérrez zijn twee iconen van Pachuca en ik zou het geweldig vinden als ze in de nabije toekomst weer samen met Pizarro kunnen schitteren.”

Drie keer bod gedaan
Martínez zei tegen ESPN ook dat PSV Gutiérrez al ruim een jaar intensief volgde en dat hij in die periode drie keer een bod van de Eindhovenaren van de hand had gewezen. “Érick heeft veel talenten en kwaliteiten, die laat je niet zomaar gaan.”

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.