Sebastiaan uit Den Bosch wil Elfstedentocht suppen, moet na 136 kilometer opgeven - Omroep Brabant
Video

Sebastiaan uit Den Bosch wil Elfstedentocht suppen, moet na 136 kilometer opgeven

1 september 2018 om 17:34
nl
Na Maarten van der Weijden, die afgelopen week de Elfstedentocht zwom, heeft Sebastiaan de Ranitz ook een poging gedaan om de 220 kilometer van de tocht te volbrengen, maar dan op al suppend. De Bosschenaar ging zaterdagochtend met zo'n twintig anderen van start in Leeuwarden.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

De SUB 11 City Tour is een jaarlijks evenement waarbij suppers de route van de Elfstedentocht op een board, al peddelend, afleggen. Dit jaar vindt het voor de tiende keer plaats met als startplaats Leeuwarden. De deelnemers moesten zaterdagochtend vroeg op, want om negen uur klonk het startsignaal. 

Wachten op privacy instellingen...

Vanaf dat moment gaat de 46-jarige Sebastiaan de Ranitz, oud-marinier en commando, met 21 anderen de 220 kilometer afleggen. De Ranitz doet mee met inschrijfnummer 106. Via deze website kun je hem live volgen. In Sneek is het tijd voor de eerste korte tussenstop. Zijn gemiddelde snelheid is dan 7,5 kilometer. 

Wachten op privacy instellingen...

In Woudsend heeft hij er vervolgens 38 kilometer opzitten. "Het is zwaar in verband met de zon", zegt Sebastiaan op Facebook. "Maar we gaan ervoor!" In Sloten staat er een verrassing op de deelnemers te wachten. Niemand minder dan Maarten van der Weijden staat op de kant de deelnemers aan te moedigen. 

Wachten op privacy instellingen...

Gestopt
Om half acht 's ochtends krijgt Sebastiaan last van zijn benen. Hij kan niet meer staan en is bang om kramp te krijgen. Bij de laatste stop heeft hij moeite om stabiel te lopen en dus besluit hij om vroegtijdig te stoppen met zijn tocht. Hij heeft dan 136 kilometer in 22,5 uur gesupt.

Vorig jaar deed Sebastiaan ook al mee aan de suptocht. Toen moest hij echter na 100 kilometer stoppen omdat zijn schoenen zijn voeten beknelden. Het weer was toen ook slechter; het waaide en het regende flink. De Bosschenaar hoopte dit jaar tussen de 30 en 35 uur uur over de tocht te doen, wat betekent dat hij op zondag tussen drie uur 's middags en acht uur 's avonds aan zou komen in Leeuwarden. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.