Vol PSV-stadion klapt minuut lang voor overleden student Daniël: 'Dit verdient hij zo erg'

1 september 2018 om 20:05
nl
Een volle minuut applaus van ruim 30 duizend man, een tekst op het grote scherm en een groot spandoek. Daniël van Bokhoven kreeg een indrukwekkend eerbetoon tijdens de 20ste minuut van de wedstrijd PSV-Willem II zaterdagavond. Deze week overleed de 20-jarige Eindhovenaar aan de gevolgen van de meningokokkenziekte.
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Na zijn onverwachte overlijden deden vrienden en kennissen een oproep voor een publieksactie tijdens de wedstrijd. Daniël studeerde journalistiek in Tilburg en wilde graag sportverslaggever worden. Hij was trouw supporter van PSV, zo lieten de vrienden weten.

Toen de twintigste minuut in ging, begon een hard applaus die precies 60 seconden aan hield. Op de schermen in het stadion kwam de tekst te staan: 'Goede reis Daniël, je vrienden.' Zowel de supporters van PSV als die van Willem II klapten mee. 

Wachten op privacy instellingen...

Kippenvel
Het applaus maakte Noa Schoffelen, een van de initiatiefnemers van de actie, emotioneel. "Kippenvel, of misschien wel meer dan dat", zegt hij vanuit het Philips Stadion. "Dat dit na twee van die heftige dagen lukt, is niet te omschrijven. Dit verdient Daniël meer dan wie dan ook."

LEES OOK: Overleden student Daniël van Bokhoven herdacht, oproep tot publieksactie bij PSV-Willem II

Het is niet het eerste eerbetoon aan Daniël op een sportveld deze week. Bij de thuiswedstrijden van de teams van Nieuw Woensel in Eindhoven werd zaterdag overdag al een minuut stilte in acht genomen voor hun clubgenoot Daniël. Ook zondag zal dat gebeuren.

Rouwbanden
Bovendien zal het vierde elftal van deze amateurvoetbalclub, waarvoor hij uitkwam, met rouwbanden spelen. Ook bij de seniorenduels van Unitas ’59, waarvan het sportpark grenst aan dat van Nieuw Woensel, wordt een minuut stilte gehouden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.