Kleine viervoeters overspoelen Breda tijdens 'teckeldag'

BREDA - Breda werd overspoeld met teckels zondagmiddag. Er waren ruim vijftig viervoeters en baasjes in de binnenstad op de Grote Markt in alle maten en kleuren. Dit alles op initiatief van Daan van Eendenburg, die een speciale teckeldag organiseerde. "Door de liefde voor teckels lees ik veel over de hondjes en toen bedacht ik dit. Ik heb zelf ook twee teckels: Frits en Koos." De honden konden genieten van hondenbiertjes, stukjes taart en lekker rennen op de hondenrenbaan.

 

Teckels rennen tijdens de teckelrace. (Foto: Erald van der Aa).

"Wij komen vanuit Maassluis, we hebben drie kwartier in de auto gezeten om hier bij te zijn", zeggen Babette en Pascale met Joep op hun arm. Joep wordt flink in de watten gelegd door de baasjes. Hij mag speciaal hondenbier drinken en een taartje eten. "Straks gaat hij nog rennen, dus hij heeft de energie hard nog nodig". 

Teckels rennen tijdens de teckelrace. (Foto: Erald van der Aa).

Daan had niet verwacht dat er zo veel baasjes en teckels op het evenement af zouden komen. Els Achterhof uit Breda is een grote teckel liefhebber. Zij heeft Teun bij zich. Teun is een teckel van ruim twee jaar oud. Zelf heeft ze een witte blouse aan met kleine teckeltjes erop en in haar tas zit een pen in de vorm van een teckel.. 

Teckels rennen tijdens de teckelrace. (Foto: Erald van der Aa).

Klaar voor de start... De echte fanatiekelingen konden een snelheidsmeting doen op de sprintbaan. Zoals het hoort; de honden konden allemaal in hun eigen categorie en gewichtsklasse rennen. 

Meer over dit onderwerp:
BREDA TECKELDAG TECKELS HONDEN