Video

NAC-aanvaller Mikhail Rosheuvel de man in vorm, ondanks mindere prestaties: 'Zit lekker in m'n vel'

2 september 2018 om 19:46
nl
Mikhail Rosheuvel is ondanks de mindere resultaten van NAC de afgelopen weken de man die opvalt bij de ploeg van Mitchell van der Gaag. Tegen Feyenoord draaide Rosheuvel de gehele wedstrijd Tyrel Malacia dol. “Ik zit lekker in mijn vel en mijn teamgenoten weten me goed te vinden.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Rosheuvel was tegen Feyenoord constant een dreigende factor. Ook was de rechtsbuiten zeer belangrijk bij de Bredase gelijkmaker: Paolo Fernandes stuurde Rosheuvel diep, waarna Malacia de snelle rechtsbuiten van NAC naar beneden trok in de zestien. Het leverde de ploeg van Mitchell van der Gaag een penalty op, die werd benut door Gianluca Nijholt. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

“Wij kwamen goed terug na de 1-0 van Feyenoord”, blikt Rosheuvel terug op de met 4-2 verloren wedstrijd in De Kuip. “We speelden zeker geen slechte eerste helft, maar in de tweede helft geven we het weg.” 

In vorm
De 28-jarige aanvaller valt in positieve zin op bij NAC. “Ik zit lekker in mijn vel", zegt Rosheuvel. Hij was de 18-jarige linksback van Feyenoord, Tyrel Malacia, vaak de baas. “Ik vind hem echt een goede, talentvolle back. Hij had vandaag wellicht een lastige dag", meent Rosheuvel.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Doelman
Bij NAC stond tijdens de vierde competitiewedstrijd Ajax-huurling Benjamin van Leer op doel. Hij is de vierde doelman in evenzoveel wedstrijden. De 26-jarige keeper viel op met een aantal fraaie reddingen net na rust. “Ik ben vooral blij dat ik weer kan spelen”, zegt Van Leer. “Dat is het enige waar ik op dit moment tevreden over ben. De uitslag, vier tegengoals, dat is toch nooit lekker.” 

Tekst gaat verder onder de video.

Van Leer heeft al de nodige eredivisie-ervaring. Zo keepte 68 wedstrijden voor Roda JC. “Ik heb ervaring om op deze positie te staan”, doelt Van Leer op het feit dat NAC nu onderaan in de eredivisie bungelt. “Maar ik zie geen enkele reden om me nu zorgen te maken. Die ervaring kan goed van pas komen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.