Guus Meeuwis gaat 'Down Under' en treedt op in Sydney: 'Ik laat me verrassen'

3 september 2018 om 15:57
Guus Meeuwis (foto: Martijn de Bie).
Guus Meeuwis (foto: Martijn de Bie).
Dat Guus Meeuwis niet alleen fans in Brabant heeft, dat wisten we natuurlijk wel. Ook boven de rivieren wordt hard meegezongen met zijn hits. Maar ook aan de andere kant van de wereld heeft hij veel fans! Daarom treedt hij volgend jaar april op in Australië met zijn eenmalige show G'day met een zachte G.
Geschreven door

27 april is bij ons natuurlijk Koningsdag, maar Down Under is die dag omgedoopt tot G'day met een zachte G . Hij treedt met zijn voltallige band op in The Big Top in Sydney, zo werd maandagochtend bekend bij Evers Staat Op van Radio 538. "We zijn in een prettig gesprek geraakt met de mensen die het georganiseerd hebben, en we hebben het rond gekregen", vertelt de zanger aan Omroep Brabant. En dat vinden de Nederlanders in Australië heel erg leuk om te horen. "We zijn hier zo blij mee", zegt Paulien Roessink die dit mede georganiseerd heeft. "Wij gaan echt een heel leuk Koningsdagfeestje vieren!"

Idee op Facebook
Dat ze Guus zo gek hebben gekregen om met Koningsdag ons land te verlaten, komt door een Facebookgroep met Nederlanders in Australië. "In december riep iemand; 'zou het niet leuk zijn als Guus een keer hier komt?'", vertelt Paulien. "En daar werd zo enthousiast op gereageerd dat we met een klein groep het uiteindelijk hebben geflikt dat hij hier komt optreden!"

Guus zelf is ook maar wat blij met deze kans. "Ik ben zeer vereerd met deze speciale uitnodiging vanuit Australië. Om tijdens Koningsdag met mijn band op te treden aan de andere kant van de wereld in zo’n prachtige stad is natuurlijk heel bijzonder. We gaan er een dijk van een show van maken en zorgen voor een onvergetelijke Koningsdag in Sydney", zegt Guus.

Optreden voor 3000 man
Guus gaat optreden in The Big Top in Sydney. Dat is een concertzaal binnen het terrein van het attractiepark Luna Park. "Er kunnen zo'n 3000 man in. En dat zal wel te klein zijn voor alle fans. Dus je moet er snel bij zijn als je voor een kaartje", zegt Paulien.

De dag na het concert is er een groot oranje-feest. Als het aan de fans ligt, blijft de band nog even daar om mee te feesten. Dat weet Guus alleen nog niet helemaal zeker. “Het is al een hele operatie om dit te doen. Maar Sydney it is. Ik laat me verrassen.”

 

Wachten op privacy instellingen...