‘Bizarre dag, met wat pech’, parachutistenclub ENPC over twee ongelukken binnen anderhalf uur

3 september 2018 om 11:41
nl
“Dit kan ik me niet heugen. Het was een bizarre dag met wat pech”, zegt Wytse Dijkstra, chef-instructeur van de parachutistenclub Skydive ENPC (Eerste Nederlandse Parachutisten Club). Zondagmiddag kwamen binnen anderhalf uur twee leerlingparachutisten onfortuinlijk terecht in een weiland in Zegge en raakten gewond.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“Een ongeluk zat twee keer in een klein hoekje”, vertelt Dijkstra. “De omstandigheden om te springen waren goed. Het ging om twee leerlingparachutisten die aan hun vierde of vijfde zelfstandige sprong bezig waren. Wij leiden parachutisten op om veilig uit een vliegtuig te springen en te landen. Bij de landing is een verkeerde inschatting gemaakt.”

De eerste onfortuinlijke parachutist brak zijn onderbeen bij de landing. De tweede liep letsel aan zijn enkel op maar die is waarschijnlijk niet gebroken. Op de club op Breda International Airport waren zondag meerdere bestuursleden van ENPC aanwezig. “Natuurlijk hebben we over de ongelukken gesproken. We houden het op domme pech.”

Volgens Dijkstra wordt parachutespringen ten onrechte in verband gebracht met gevaar. Dijkstra: “Alles is super gereguleerd en wordt streng gecontroleerd. Veiligheid staat hoog in het vaandel. In relatie tot het aantal sprongen gebeuren erg weinig ongelukken.” 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.