‘Directeur Van Wanrooy zat om de tafel met Colombiaanse drugsbende Clan del Golfo’

4 september 2018 om 10:59
nl
De van cocaïnesmokkel verdachte directeur van transportbedrijf Van Wanrooy Transport heeft rechtstreeks zaken gedaan met Colombia’s grootste drugsbende. Dit meldt de Colombiaanse krant El Colombiano.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De directeur zou persoonlijk met leden van de beruchte bende om tafel hebben gezeten in Panama. Die vergaderingen gingen over het transport van cocaïne vanuit Colombia naar Europa

Bananen
Een ervan bevatte dozen bananen waartussen 3500 kilo cocaïne verstopt zat, bleek vorige week bij onderschepping van de drugs in de haven van Antwerpen. Daarbij werden vijf verdachten aangehouden.

Vorige week werd 3500 kilo cocaïne onderschept in de haven van Antwerpen. Bij het bedrijf Van Wanrooy Transport in Oosterhout werden daarvoor drie mannen en een vrouw aangehouden bij het inspecteren van de smokkelcontainer. De container was gevuld met bananen. De drugs waren daarin verstopt. 

Andere vondst
Een paar dagen na de vondst werd er weer 4000 kilo coke gevonden in Oosterhout. De politie meldde destijds dat er geen verband tussen de twee vondsten is: "We vinden het wel erg toevallig."

Eerder opgepakt
Het bedrijf werd al eerder gelinkt aan drugssmokkel. In 2011 werd de directeur ook al aangehouden na een drugsvangst in de Rotterdamse haven. Ook toen ging het om drugs in een lading fruit.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.