Fout geparkeerde 'zwerfauto' moet nu toch echt weg in Den Bosch

4 september 2018 om 09:00
(Foto: Martijn de Graaf)
(Foto: Martijn de Graaf)
Al ruim een week lang verbazen bouwvakkers zich over een eenzame auto die in het Capucijnenlaantje in Den Bosch geparkeerd staat. In heel de straat zijn alle klinkers weggehaald en is zand afgegraven vanwege werkzaamheden aan het riool. Alle buurtbewoners hebben hun auto netjes elders geparkeerd, behalve de eigenaar van die ene zwarte Lancia.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Wellicht heeft de eigenaar een brief van de gemeente over het hoofd gezien en geniet hij of zij nietsvermoedend van een welverdiende vakantie. Het levert hoe dan ook een bijzonder plaatje op. De zwarte bolide op een klein eilandje van klinkers. Voor de stratenmakers is het inmiddels een doorn in het oog.

'Gestolen of boetes'
Een week geleden begonnen de werkzaamheden. “We konden er aardig omheen werken tot nu toe. We zijn nu bezig aan het laatste stukje werk dus hij zal wel weg moeten binnenkort”, vertelt één van de werknemers van het bouwbedrijf.

Onder de werklui wordt al dagen gespeculeerd over de herkomst van de auto. "Misschien is hij wel gestolen of staan er heel veel boetes op."

Komt de eigenaar niet snel opdagen dan wordt de gemeente ingeschakeld. "Hij kan nu nog net wegrijden over de stoep", doet de stratenmaker een oproep aan de eigenaar om zijn wagen te komen halen.

Als je denkt, zoiets zal mij nooit overkomen. Het gebeurde de afgelopen jaren vaker:

Wachten op privacy instellingen...