Code geel in Brabant: onweersbuien met in korte tijd veel regen - Omroep Brabant

Code geel in Brabant: onweersbuien met in korte tijd veel regen

4 september 2018 om 13:44
nl
Weggebruikers opgelet! Later op de dag trekken er fikse onweersbuien over het grootste deel van ons land, waaronder Noord-Brabant. De buien kunnen gepaard gaan met plaatselijk veel neerslag in korte tijd. Voor het KNMI reden genoeg om code geel af te kondigen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Ook in het midden van het land kan het vanaf halverwege de middag flink tekeer gaan. Eén troost: de temperatuur zal met ruim twintig graden prettig aanvoelen. In Den Bosch en omgeving kunnen zelfs zomerse waarden worden bereikt.

Afwisselend nat en droog
Ondertussen ontwikkelen zich stapelwolken waaruit dus stevige buien kunnen vallen. Met de nadruk op 'kunnen', zegt Britta van Gendt van weer.nl. "Op sommige plekken zal geen druppel vallen. De verschillen over de hele provincie gemeten zullen dus redelijk groot zijn", aldus de weervrouw.

Volgens haar zal de nattigheid dinsdagavond aanhouden en wordt het woensdag zelfs nog natter. Ook dan is er kans op onweer. Voor de mensen die na de prachtige zomer nog geen afscheid willen nemen van de zon: die zal zich best laten zien. Zodoende kan het warm worden. Vanaf donderdag moet er rekening worden gehouden met een temperatuur beneden de twintig graden. Geluk bij een ongeluk: het wordt wel droog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.