Video

Remko zit vijf dagen in hongerstaking voor de poort van vleesproducent: 'Uit liefde voor de dieren'

4 september 2018 om 19:15
nl
Dierenactivist Remko Ehrhardt (40) uit Cuijk zit sinds maandag in hongerstaking voor de poort van vleesproducent Vion in Boxtel. Tot zaterdagochtend eet hij geen hap. "Uit liefde voor de dieren", vertelt hij.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Duizenden varkens heeft Remko voorbij zien komen voor wie Vion de laatste halte is. Als rechtschapen veganist is dat voor hem onverdraaglijk. Reden waarom hij nu in hongerstaking is.  

"Waar het mij om gaat, is dat deze dieren als producten worden gezien. Daar wil ik verandering in brengen. Tot nu toe gaat het goed, hoewel ik wel een beetje trek heb. Maar dat schijnt bij de tweede dag te horen. Als het goed is heb ik daar woensdag minder last van. Je lichaam went eraan." 

Tekst gaat verder onder het filmpje.

Goed initiatief, maar...
Twee voorbijgangers vragen zich of de actie van Remko iets zal uithalen. "Ik vind het een goed initiatief, maar ik denk niet dat hij er veel mee bereikt." Iemand anders: "Als hij daar vrolijk van wordt, moet hij dit zeker doen. Maar ik zal er niet minder vlees door gaan eten."

Internationale vleesproducent
Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en kantoren verspreid over 13 landen. Het hoofdkantoor in Boxtel vindt het in orde dat Remko voor hun deur bivakkeert: 'Dat is zijn goed recht'. Volgens het bedrijf staat het open voor een gesprek met Remko.

En Remko? Remko heeft zijn tweede dag er bijna opzitten. Gaat hij het volhouden? "Ja hoor, makkelijk. Ik moet wel. Voor de dieren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.