Eindelijk! Eigenaar eenzame auto bevrijdt zijn voertuig uit opengebroken straat

DEN BOSCH - De auto die al ruim een week lang eenzaam in het Capucijnenlaantje in Den Bosch stond, is eindelijk opgehaald door de eigenaar. Bouwvakkers verbaasden zich al enige tijd over de wagen. Alle klinkers in het laantje waren er namelijk uitgehaald voor werkzaamheden aan het riool.

LEES OOK: Fout geparkeerde 'zwerfauto' moet nu toch echt weg in Den Bosch

De vierwieler stond middenin het opengebroken laantje waar behalve de klinkers ook bergen zand zijn weggehaald. Het onderhoudswerk was vooraf aangekondigd met borden in de omgeving. De bestuurder van de zwarte Lancia was kennelijk de enige die de bordjes had gemist. Hij had zijn auto gewoon op de parkeerplaats in het Capucijnenlaantje gezet.

Ook een brief van de gemeente waarin het werk werd bekendgemaakt, is door de eigenaar wellicht over het hoofd gezien. Mogelijk viel het schrijven juist in de bus tijdens een welverdiende vakantie. Het leverde hoe dan ook een bijzonder plaatje op. De zwarte bolide op een klein eilandje van klinkers. 

'Gestolen of boetes'
Een week geleden gingen de werkzaamheden van start. “We konden er aardig omheen werken tot nu toe. We zijn nu bezig aan het laatste stukje werk dus hij zal wel weg moeten binnenkort”, vertelde één van de werknemers van het bouwbedrijf eerder.

Onder de werklui werd al dagen gespeculeerd over de herkomst van de auto. "Misschien is hij wel gestolen of staan er heel veel boetes op." 

Voor de stratenmakers werd de auto langzaamaan een doorn in het oog. Als de eigenaar niet was komen opdagen, zou de gemeente worden ingeschakeld. Gelukkig is de auto nu weg zodat het werk niet wordt gehinderd. De chauffeur kon met zijn auto op het nippertje 'ontsnappen' over de stoep. 

Meer over dit onderwerp:
DEN BOSCH AUTO'S PARKEREN