Video

Appartementencomplex Den Bosch gestut na instortingsgevaar

4 september 2018 om 23:21
nl
Een betonnen drager van een appartementencomplex aan de Boschmeersingel in Den Bosch is dinsdagavond naar beneden gevallen. Hierdoor is het gebouw niet meer veilig en moesten de bewoners van drie appartementen worden geëvacueerd. Onze verslaggever die woensdagochtend in Den Bosch is, constateert dat het pand gestut is. Er staan diverse steunpilaren.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Bouwvakkers zijn woensdag nog druk bezig het pand verder te stutten. Een van de bouwvakkers denkt dat het naar beneden komen van de balk te maken heeft met betonrot, zo vertelt hij onze verslaggever. 

 

Nadat de balk naar beneden kwam, ontstond er dinsdagavond volgens omstanders een scheur in de muur. Het gebouw boven fietsenwinkel C. van Doremaele was niet meer veilig, dus moesten bewoners hun huis uit. De fietsenwinkel gaat woensdagochtend gewoon open.  

Wachten op privacy instellingen...

De weg werd dinsdag afgezet met linten. De brandweer kon niets doen aan de stabiliteit van het gebouw. Er moest een speciaal bedrijf komen om de muur te stutten. Nadat dat was gebeurd konden de bewoners dinsdagnacht terug naar hun huizen. 

De woningen zijn gebouwd in 1964, het gaat om koopappartementen. Het bedrijf dat in opdracht van de vereniging van eigenaren het onderhoud van het appartementencomplex uitvoert, laat weten woensdag iemand naar Den Bosch te sturen om te bekijken wat er gedaan moet worden. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.