Arnaut ‘Danjuma’ Groeneveld blij met stap naar Club Brugge: ‘In het begin was het wennen’

OSS - De Belgische topclub Club Brugge betaalde afgelopen zomer iets meer dan één miljoen euro aan NEC Nijmegen voor ex-PSV’er Arnaut ‘Danjuma’ Groeneveld. De Ossenaar vond het na twee seizoenen welletjes in Nederland en voelde dat hij klaar was in de Eerste Divisie. “Ik ben ontzettend blij met mijn stap naar Club Brugge.”

Na veertig wedstrijden gespeeld te hebben en in totaal twaalf goals gemaakt te hebben in de eredivisie en Eerste Divisie, maakte Groeneveld de stap naar het buitenland. De door PSV-opgeleide Groeneveld kon ook op interesse rekenen van PSV, maar toch koos hij voor België. “Het Belgische voetbal is wel echt anders dan in Nederland”, zegt Groeneveld in gesprek met FOX Sports. 

Tekst gaat verder onder de Instagrampost.

Op dit moment bereidt de aanvaller zich met Jong Oranje voor op de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd met Schotland. Het eerste moment voor Groeneveld om zich weer te meten met zijn Nederlandse leeftijdsgenoten. “Ik ben fysiek wel veel gegroeid”, merkt hij op. “Ik ben heel fit geworden bij ‘Club’, de trainingen zijn daar toch een tandje hoger.”

Wennen
De stap van Nederland naar België was in het begin wennen voor Groeneveld, maar nu draait het goed gezien zijn drie goals in zes wedstrijden. “Ik heb me gelukkig snel aan kunnen passen aan het systeem. Ik ben ontzettend blij met mijn stap naar Club Brugge. Het voetbal in België is zoals ik het noem meer internationaal. Het is fysieker, ik moet meer lopen. In Nederland krijg je als aanvaller ook meer tijd. Dat is daar wel anders.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Arnaut Danjuma Groeneveld scoorde al drie keer voor Club Brugge (foto: OrangePictures).

Nederland of Nigeria?
Groeneveld werd geboren in Lagos, Nigeria. De buitenspeler heeft nog altijd de keuze om voor zijn geboorteland uit te komen, want hij speelde nog geen A-interland voor Oranje. Toch wil Groeneveld daar niet aan denken. "Voor mij is het wel duidelijk. Ik wil het Nederlands elftal halen. Maar als ik hier de kans niet zou krijgen, zou ik met liefde en plezier voor Nigeria spelen." Maar op dit moment gaat de voorkeur van Groeneveld uit naar Nederland. "Ik wil het liefste voor Nederland spelen. Maar niemand weet wat er in de toekomst gaat gebeuren."

Achternaam
Sinds dit seizoen speelt Groeneveld met 'Danjuma' op de achterkant van zijn shirt. De reden? "Die houd ik liever voor mezelf", aldus Danjuma. De linksbuiten zegt daar wel bij dat het zijn tweede naam betreft. "En ik gebruik de naam helemaal niet omdat het lekkerder zou klinken in Nigeria", aldus een lachende Danjuma.