Video

Diesje (87) kreeg kerstkaart uit de jaren '60: 'De verzender is al jaren dood!'

5 september 2018 om 13:49
nl
Diesje Janssen-Holla (87) uit Vught moest wel even twee keer met haar ogen knipperen toen ze haar post van de deurmat raapte. Tussen de folders vond ze een envelop met een kerstkaart! Een beetje vroeg, zou je misschien denken. Maar niets is minder waar.
Profielfoto van Jesse van Beljouw
Geschreven door
Jesse van Beljouw

Het kaartje werd namelijk jaren geleden al op de bus gedaan. “Door Sientje Visser, uit Nijmegen”, vertelt Diesje. “In eerste instantie snapte ik er helemaal niks van, want ze is al jaren dood.” 

Postzegel van vier cent
Toen Diesje de envelop beter bestudeerde, had ze al snel in de gaten dat het kaartje nogal lang onderweg is geweest. “Er zat een postzegel op van vier cent! Die worden nu niet meer gemaakt. Mijn man en ik zijn hier in ’62 komen wonen, dus ik denk dat de kaart al ruim vijftig jaar geleden is verstuurd. Het is zo bijzonder dat de kaart nog net zo is als toen ie is verstuurd.”

De boodschap van afzenders Sientje, Wim en hun kroost is kort, maar krachtig: "Z.K.Z.N. stond erop. Dat betekent zalig kerstfeest en een zalig nieuwjaar. Zo werd dat gedaan vroeger", weet Diesje.

Raadsel
Hoe het kan dat de kaart na al die jaren ineens opduikt, blijft gissen voor de ontvangster. “Ons adres stond er goed op. Het is een raadsel waar-ie verloren is gegaan. Ze denken dat-ie ergens bij de post is blijven steken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!