Daan is een held! Supermarktmedewerker grijpt in bij steekpartij, redt vrouw en krijgt medaille

5 september 2018 om 17:32
nl
De 24-jarige supermarktmedewerker Daan Arts heeft woensdagmiddag de zilveren draagmedaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds gekregen. Hij kreeg de hoge onderscheiding voor zijn kordate ingrijpen bij een steekpartij in het Jumbo-filiaal aan de Boschdijk in Eindhoven, vorig jaar november.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Daan wist te voorkomen dat een vrouwelijke klant, Steffie, nog erger gewond raakte. Bij de bewuste steekpartij werd ze in een wurggreep gehouden en door een man met een mes verwond. Arts hoorde de vrouw om hulp roepen. Hij slaagde erin de man tegen de grond te drukken en onder controle te krijgen. Daan werd zelf bij zijn reddingsactie twee keer in zijn rug gestoken. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Sta te shaken
Voor deze heldendaad kreeg hij woensdagmiddag op het stadhuis in Eindhoven de zilveren draagmedaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds. De medaille werd hem door Steffie opgespeld. Daan was naar het gemeentehuis gelokt, hij was duidelijk onder de indruk van het eerbetoon. 

In de verschillende toespraken werd hij beschreven als een 'grote vriendelijke reus'. "Ze noemden me een held, maar zo voelt het echt niet. Steffie was op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Ik hoorde haar geschreeuw en ben er direct op af gegaan. Je slaat geen vrouw. Ik heb bij de worsteling niet gevoeld dat ik in mijn rug ben gestoken." Van de vele belangstelling was hij enigszins beduusd: "Ik sta nog te shaken."  

Niet opgroeien
Steffie gaf Daan een symbolisch cadeau: een steen. "Die steen zal je kracht en zelfvertrouwen geven", voegde ze eraan toe. Steffie: "Ik heb tijdens de worsteling even gedacht dat ik mijn kinderen niet meer zou zien opgroeien. Met de uitreiking van de medaille komt er een einde aan een vervelende periode."

De onderscheidingen van de stichting Carnegie Heldenfonds worden uitgereikt aan mensen die met gevaar voor eigen leven iemand het leven hebben gered. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.