Hardwell doet stapje terug en stopt voorlopig met optreden: 'Voor nu is het te veel'

7 september 2018 om 15:21
nl
Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, doet een stapje terug. Op Facebook geeft hij aan dat de druk van het zware tourschema te hoog is. "Het voelt als een achtbaan die nooit meer stopt."
Geschreven door

De 30-jarige dj geeft aan dat hij nog veel dingen wil delen met zijn familie en vrienden, maar dat dat niet mogelijk is als hij elke dag Hardwell moet zijn. "Er blijft te weinig energie, creativiteit en aandacht voor mijn leven als normaal persoon over." Ook beschrijft hij in de Facebookpost de druk die hij voelt. "Ik heb altijd met de grote druk om kunnen gaan, maar voor nu is het te veel"

Leeg schema
De Bredanaar heeft zijn schema leeggemaakt. "Geen doelen, deadlines, interviews en releasedata meer." Zijn laatste show was afgelopen donderdag op Ibiza. Wel is hij van plan om zijn 'All Ages Show' in het Ziggo Dome te doen tijdens het Amsterdam Dance Event.

"Ik stop niet met muziek maken en ik zal het nooit loslaten. Via die weg wil ik ook altijd verbonden blijven met mijn fans", zegt hij op Facebook.

Tekst gaat verder onder de illustratie.

Wachten op privacy instellingen...

 

Anna Knaup, manager van Hardwell, geef aan dat het een 'weloverwogen' besluit is. Volgens haar ging er een aanloopperiode aan vooraf. "Natuurlijk is het moeilijk voor hem om zo'n besluit te nemen, maar er is nu vooral opluchting." Ze bevestigt dat Hardwell zeker aanwezig zal zijn op het Amsterdam Dance Event om daar zijn voorlopig laatste show te geven. 

Avicii
De dood van de Zweedse dj en producer Avicii heeft een rol gespeeld bij de beslissing van Hardwell, zegt Knaup. "Tim (Bergling, red.) was een goede vriend. Hij is bezweken onder de grote druk. Zijn overlijden heeft Robbert aan het denken gezet. Het is een duwtje in de rug geweest voor hem om het nu wat rustiger aan te doen."

De manager beseft als geen ander hoe intensief het artiestenleven kan zijn. "Daarom zorg ik in het tourschema ervoor dat mijn artiesten nooit van continent naar continent vliegen en door allerlei tijdszones breken." 

Knaup is kort na de aankondiging van Hardwell om te stoppen, bedolven onder de reacties. De berichtjes stromen binnen van andere managers, collega-artiesten, familie, fans en vrienden. "Nee, ik ken zo snel geen andere artiesten die op de toppen van hun carrière plotsklaps stoppen. In dat opzicht is het besluit van Robbert wel uniek." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.