Video

Moonwalken in Best: fans vieren 60e verjaardag van King of Pop Michael Jackson

8 september 2018 om 19:15
nl
Tientallen Michael Jackson-fans verzamelden zaterdag in Best bij het standbeeld van de King of Pop, tijdens de MJ Global Birthday Party. Op de parkeerplaats bij de McDonalds waar het enorme beeld van de superster staat, liepen allerlei 'Michael Jacksons' rond. Maar kunnen ze ook net zo goed moonwalken als de King zelf?
Profielfoto van Paul Giezen
Geschreven door
Paul Giezen

Davidson uit Kaapverdië is een groot Michael Jackson fan die speciaal voor dit evenement naar Nederland is gekomen. Hij showt de moonwalk alsof hij nooit anders gedanst heeft. Vanaf een afstand zou je denken dat de echte Michael Jackson over het parkeerterrein loopt. Davidson heeft het kostuum van de King of Pop aan en ook zijn haren lijken op die van de superster. "I love Michael", zegt hij.

Wachten op privacy instellingen...

Jong geleerd, oud gedaan
Timo is pas acht jaar, maar steelt de show met zijn dansmoves. Hij beweegt zijn heupen lekker soepel en draagt zelfs de kenmerkende Jackson-hoed. Samen met zijn ouders is hij vanuit Lochem naar Best gekomen om andere Michael Jackson fans te ontmoeten.

Wachten op privacy instellingen...

Leren van de meester zelf
Even terug in de tijd: Het is 1983. Michael Jackson zingt Billy Jean. Hij treedt op voor een volle zaal, tijdens de viering van het vijfentwintigjarige jubileum van platenmaatschappij Motown. En dan... Dan laat Michael Jackson voor het eerst de moonwalk zien. De zaal wordt gek en mensen weten niet wat ze zien. James Brown deed het danspasje al jaren, maar Michael Jackson maakte er echt een act van. Het is een iconische danspas geworden die elke Michael Jackson-fan net zo lang oefent tot dat het eindelijk lukt. In de jaren tachtig zag je op een gemiddeld schoolplein alle kinderen de moonwalk oefenen. In de video hieronder zie je nog een keer hoe de King of Pop de moonwalk het voor het eerst aan de wereld liet zien. 35 jaar later doen zijn fans, van Kaapverdië tot Best, het dansje nog steeds. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.