Video

Dit was het 65e Bloemencorso van Valkenswaard: buurtschap Stadsebergen is de winnaar! [FOTO'S]

9 september 2018 om 18:23
nl
Eén grote bloemenzee sierde zondag de straten van de binnenstad van Valkenswaard. Het was de 65e editite van het Bloemencorso in Valkenswaard, en de met dahlia's versierde corsowagens lijken ieder jaar meer bezoekers te trekken. Omroep Brabant was er live bij. Het buurtschap Stadsebergen trok met de wagen 'Donar, God van donder en bliksem' aan het langste eind.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

De derde plaats ging naar buurtschap Hazestraat. Buurtschap Oud Dommelen werd tweede.

 

Wachten op privacy instellingen...Jublieum
Om het jubileum te vieren, hadden alle ontwerpers van de wagens hun creatie gebaseerd op een winnend ontwerp van een ander buurtschap. De wagenbouwers van Graafschap creëerden een enorm onderwaterorgel, een bijzondere wereld die zich 20.000 mijl onder de zeespiegel afspeelde. De corsobouwers van Oud Dommelen speelden het populaire spel Risk na, compleet met cavalerie en kanonnen.En de laatste wagen in de bonte stoet, van Dommelkant, had een complete percussiegroep meegenomen, met exotische danseressen die heupwiegend tussen de bloemenpauwen stonden.
Fotoreportage
Onze fotografen namen ook een kijkje bij het Corso Valkenswaard en schoten kleurrijke plaatjes. De fotoserie is hier te bekijken.

Wachten op privacy instellingen...'Heel moe'
Voor de deelnemers was dit hét moment waarop een heel jaar hard voor is gewerkt: de ereronde door Valkenswaard. "Hoe wij ons voelen? Tevreden maar moe. Heel moe!", aldus twee bouwers van buurtschap Borkel en Schaft. Hun creatie heet 'De Loop der Jaargetijden'. "We zijn zó intensief bezig geweest met het ontwerp en de bouw van onze wagen. Vooral tijdens de laatste negentig dagen, waarin je daadwerkelijk mag bouwen,  stop je er ieder vrij uurtje in. We hebben collega's die zelfs hun vakantie er voor opgeven!"

 

Wachten op privacy instellingen...
Constructie in elkaar gezakt
Voor buurtschap Kerkakkers eindigde het Corso Valkenswaard in mineur. Twee uur voordat het evenement van start ging, zakte de constructie van de wagen in elkaar. Hierdoor kon de corsowagen niet meer meerijden. De bouwers besloten daarop met z'n allen te voet de route te lopen. Velen waren zo emotioneel dat er tranen waren. Van het publiek kregen ze een enorm applaus. Burgemeester Ederveen sprak de groep bemoedigende woorden toe.

LEES OOK: 'Rouwgevoel bij buurtschap wiens corsowagen instortte: 'Ons corso is eraan''


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.