'Pikzwart en onheilspellend', de Black Sabbath is het beste Brabantse biertje

10 september 2018 om 08:21
nl
Het is een flinke jongen van tien procent: de Black Sabbath van brouwerij Bliksem uit Breda. Zondag werd dat biertje verkozen tot het lekkerste van Brabant. "Hij is pikzwart, complex, onheilspellend, maar toch lekker drinkbaar", aldus brouwer Sebastiaan van Fessem.
Profielfoto van Lieke Flipsen
Geschreven door

Het brouwersteam schoof 46 concurrenten aan de kant. De jury maakte de winnaar van het Beste Brabantse Biertje van 2018 bekend in Hilvarenbeek. Brouwerij Bliksem uit Breda nam het op tegen 't Traais Tripeltje van Puzzelaer uit Terheijden en First Summer van Baros uit Sprang-Capelle. 

De jury lichtte na afloop toe dat ze tijdens de proefavond de hele tijd hebben gewacht op het 'wauw-biertje'. Black Sabbath was een van de laatste die geproefd werd, maar de jury was meteen overtuigd.  

Een echte quadrupel
Wat maakt het biertje nou zo bijzonder? Brouwer Sebastiaan weet het wel. "Je proeft een echte quadrupel. Die van ons maakt het nog iets specialer omdat wij er ahornsiroop en een klein beetje vanille aan toevoegen. Daardoor proef je de gebrande stroperigheid terug terwijl de vanille 'm weer zacht maakt. Je proeft de alcohol eigenlijk niet."

Muzikaal advies
De brouwers van brouwerij Bliksem geven muzikaal advies bij hun biertjes. Bij de Black Sabbath, de band van Ozzy Osbourne, laat dat advies weinig aan de verbeelding over. "Wij houden van stevige biertjes. Het drinken moet een beleving zijn voor alle smaakpapillen en zintuigen."

Het speciaal biertje is niet overal verkrijgbaar. Via je eigen slijterij kun je hem wel bestellen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.