Video

Thierry Aartsen onder vuur vanwege oude tweets, oproep tot blokkade in de Tweede Kamer

10 september 2018 om 12:36
nl
Thierry Aartsen (28) van de VVD-fractie ligt vlak voor zijn beëdiging als Tweede Kamerlid al onder vuur. Op Twitter doken enkele oude tweets van hem op. Die blijken dusdanig kwetsend dat VVD-wethouder Rob Berkhout (gemeente Wormerland) de VVD-top opriep om de installatie te blokkeren.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De wethouder richt zijn tweets aan landelijk VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff en landelijk partijvoorzitter Christianne van der Wal. "Ik wil graag als langdurig lid van de VVD jullie oproepen tot een blokkade op de installatie van Thierry Aartsen in de Tweede Kamer. Ik kan mij niet voorstellen dat wij gezamenlijk zo’n eikel erbij willen hebben", zegt Berkhout.

Onfatsoenlijk
Aan Omroep Brabant geeft hij een toelichting. "Ik ben al zestien jaar lid van de VVD en vind het een fantastische partij. Maar de VVD is niet altijd even positief in het nieuws. De tweets van Aartsen schoten me in het verkeerde keelgat. Iedereen kan fouten maken en de tweets zijn jaren oud. Het kan jeugdige onbezonnenheid zijn. Als hij er excuses voor aan zou bieden, is het prima. Maar nu zegt hij 'ik haal ze niet weg, dit is wie ik ben'. Dat is geen partijgenoot die ik binnen de partij wil hebben, we moeten fatsoen uitstralen."

Partijvoorzitter Van der Wal heeft Berkhout inmiddels uitgenodigd voor een kop koffie. Ze wil het niet via social media bespreken. "Die afspraak gaat er komen, ik hoop Thierry dan ook te ontmoeten. Dan kunnen we er verder over praten."

Wachten op privacy instellingen...

Van Aartsen verstuurde tussen 2009 en 2016 verschillende tweets met een scherp accent. "Gvd! Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven! Zelfmoordenaars, word eens creatief!", twitterde Aartsen in 2009 toen hij vertraging had. "Die tweet vind ik zeer ernstig", stelt Berkhout.

Wachten op privacy instellingen...

In november 2016 sprak hij na de wedstrijd NAC-VVV duidelijk zijn voorkeur uit voor het behoud van Zwarte Piet. 

Wachten op privacy instellingen...

Aartsen stelde eerder al geen spijt te hebben dat hij zijn oude tweets niet heeft verwijderd.  "Ik ben wie ik ben. Als mensen het nodig vinden om mijn 9000 tweets door te spitten, moeten ze dat vooral doen, zei hij eerder tegen het AD. 

Aartsen volgt Jeanine Hennis-Plasschaert op, die voor de Verenigde Naties (VN) in Irak gaat werken.

Reactie VVD
De landelijke VVD kon maandagochtend nog geen reactie geven op de oproep van de VVD-wethouder. De kans dat Dijkhoff zijn partijgenoot meteen laat vallen is klein. Beiden komen uit Breda en kennen elkaar goed. Dijkhoff was bij de lokale verkiezingen ook lijstduwer en gaf eerder aan op Aartsen gestemd te hebben.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.