En de teller staat op....230.000 Eindhovenaren!

10 september 2018 om 14:10
nl
Eindhoven telt 230.000 inwoners. Dat meldt de gemeente maandagochtend op Twitter. Héél goed nieuws, want elke inwoner telt voor de Lichtstad. Groningen dreigt namelijk de vijfde stad van het land te worden, ten koste van Eindhoven.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

 

Wachten op privacy instellingen...

Een klein drama kondigde zich deze zomer aan in de Eerste Kamer. Daar werd een herindelingsvoorstel van de stad Groningen goedgekeurd, en de gevolgen kunnen enorm zijn voor ons als chauvinistische Brabanders. Op 1 januari 2019 worden de plaatsen Ten Boer en Haren (nee, niet ons Haaren in Midden-Brabant, daar blijven ze vanaf!) bij Groningen gevoegd. 

Op kop
Half juli hing de vlag er als volgt bij: Groningen, Ten Boer en Haren telden samen 229.431 inwoners. Eindhoven moest het doen met 229.126 Lampegatters, precies 305 mensen minder dus. Oftewel een Philips Stadion dat voor één honderdste gevuld is. Een getal van niks, maar het maakt wel dat Groningen, een prima stadje maar toch anders dan Eindhoven, zich met deze cijfers straks 'de vijfde' mag noemen.

Maarrrr....het was wellicht gezellig tussen de lakens in de Lichtstad eind 2017,  of er kwamen expats, studenten of andere Eindhoven-liefhebbers. Of alledrie. Hoe het ook zij,  de teller steeg. Eindhoven heeft nu dus 230.000 inwoners. Dinsdagavond verwelkomt burgemeester Jorritsma die 230.000e. Nog onbekend is of daar een rompertje of speentje aan te pas moet komen als welkomstkado, of dat het om een volwassen nieuweling gaat. 

Geramd
In 2021 gaat Eindhoven in één klap 23.000 extra mannen, vrouwen en kinderen erbij krijgen, tenminste als de fusie met Nuenen doorgaat. Dan zitten we geramd. Jeujj! Eindhoven de gekste, en vooralsnog ook de vijfde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.