Ondanks 'domme tweets' is raadslid Breda toch welkom in de Kamerfractie van Klaas Dijkhof

10 september 2018 om 15:09
nl
Ondanks 'domme tweets' uit het verleden, is Bredanaar Thierry Aartsen gewoon welkom als Tweede Kamerlid. Dat stelt landelijk fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. "Die tweets zijn jaren oud, we moeten domme dingen kunnen doen. Je hoeft Thierry niet meteen te beoordelen, af te fakkelen of hem of zijn familie te bedreigen."
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Laten we ook accepteren dat mensen dingen doen die niet slim zijn. Thierry is van harte welkom," meent Dijkhoff die bij eerdere verkiezingen ook op Aartsen stemde.

Dijkhoff reageert op een verzoek van VVD-wethouder Rob Berkhout (gemeente Wormerland). Hij vroeg de VVD-top om de installatie in de Tweede Kamer te blokkeren. Ook Bert Homan, raadslid in Assen en vorig jaar nog kandidaat voor het voorzitterschap van de partij, is Aartsen liever kwijt dan rijk. Hij noemt de tweets 'een politicus en kandidaat-Kamerlid onwaardig' en roept Aartsen op de eer aan zichzelf te houden. Aartsen volgt voormalig Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert op. Zij gaat voor de Verenigde Naties in Irak gaat werken.

Oude tweets
Nadat bekend werd dat Aartsen haar zou vervangen, kwamen zijn oude berichtjes op Twitter opnieuw onder de loep te liggen. 'Gvd! Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven! Zelfmoordenaars, word eens creatief', twitterde het aanstaande Kamerlid bijvoorbeeld in 2009 toen hij vertraging had. 

Ook VVD-wethouder Berkhout erkent dat het om oude tweets gaat. Toch stoort het hem dat zijn partijgenoot geen excuses aanbiedt. "Het kan jeugdige onbezonnenheid zijn. Maak dan excuses of verwijder die berichtjes. Maar Thierry Aartsen zegt: 'Ik ben wie ik ben.' Dat is geen partijgenoot die ik binnen de partij wil hebben. We moeten fatsoen uitstralen." 

Thierry Aartsen zelf was maandag niet bereikbaar voor een reactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.