Stel uit Den Bosch uit Steenrijk Straatarm trending op Twitter: hekserij, bingo en slangen voeren

11 september 2018 om 22:26
Jolande van Lith en Barbara van Roo uit Den Bosch in Steenrijk Straatarm
Jolande van Lith en Barbara van Roo uit Den Bosch in Steenrijk Straatarm
In het tv-programma Steenrijk Straatarm was dinsdagavond te zien hoe een rijk stel uit Den Bosch ruilt met een gezin uit Delft met een aanzienlijk kleinere portemonnee. Van een onbeperkt budget, naar leven van zeventig euro per week.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door
Roxanne Hazenberg

Jolande van Lith en Barbara van Roo uit Den Bosch zijn kunstverzamelaars uit Den Bosch. Mira, Jan en hun dochter Freya Leiendecker wonen in Delft en hebben het minder breed. Zij halen hun eten voor het grootste gedeelte bij de Voedselbank en onderhouden hun gezin met zeventig euro per week. In de aflevering ruilen ze van huis, inkomen én huisdieren. En dat levert op Twitter uiteenlopende reacties op. 

Zo is het stel uit Den Bosch gewend 's avonds te borrelen met een versnapering erbij. Nu moeten ze in de supermarkt de lekkernijen negeren en met praktische boodschappen naar huis.   

Wachten op privacy instellingen...

De familie Leiendecker heeft het huishoudboekje ontdekt en telt zenuwachtig het geld. 1300 euro, ze kunnen het bijna niet geloven. Voor het eerst kan vader Jan een leuk cadeau kopen voor zijn dochter Freya die vijf jaar oud wordt. 

Wachten op privacy instellingen...

Er wordt niet alleen van huis en inkomen geruild: de gezinnen krijgen de huisdieren van de ander er natuurlijk ook gratis bij. En in het geval van Jolande en Barbara levert dat nog de nodige stress op: de familie Leiendecker heeft namelijk twee pythons. En die moeten uiteraard gevoerd worden. Met spanning die van de gezichten af te lezen is, ontdooien de twee vrouwen een bevroren muis uit de vriezer. Op een bijna rituele manier wordt hij gevoerd aan de slang. En dan blijkt op Twitter dat dat wellicht zonde van de moeite is...  

Wachten op privacy instellingen...

Uiteraard is dit programma een uitgelezen kans voor veel mensen op Twitter om hun gal te spuwen. Gelukkig zijn er ook gebruikers die genieten van de show en de mensen een warm hart toedragen. 

Wachten op privacy instellingen...

Zowel het arme gezin als het rijke stel is geliefd op Twitter. Ondanks de spinnen boven het bed, de slangen in de kast en de cursus hekserij, blijven de dames optimistisch.

Een van de grootste hobby's van Mira en Jan is Bingo. Jolande en Barbara stortten zich vol overgave in het spel en blijken er ook nog eens 'goed' in te zijn. Twee keer hebben ze een volle kaart; ze winnen er maar liefst twintig euro mee. 

Wachten op privacy instellingen...

Barbara en Jolande houden er hele andere hobby's op na. Zij gaan het liefst lekker uit eten met zijn tweetjes. Iets dat de familie Leiendecker helemaal niet gewend is. 

Wachten op privacy instellingen...

De twee dames gaan op de heksencursus van Mira en Jan en komen erachter dat Mira in de heksenwereld een priesteres is. Tijdens de cursus binden ze verschillende kruiden bijeen en doen ze een wens. Iets dat ze de familie Leiendecker eerder hebben zien doen in de boom in hun achtertuin. 

Wachten op privacy instellingen...

De hekserij van de familie was een hot-topic op Twitter. En niet iedereen is dan even creatief met de grappen die hij maakt.  

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...