Video

NAC mag eigen stadion kopen van gemeente Breda voor 5,5 miljoen

12 september 2018 om 07:54
nl
NAC Breda krijgt tot 31 mei 2019 het exclusieve recht op de koop van het Rat Verlegh Stadion voor een bedrag van 5,5 miljoen euro. Dat zijn de voetbalclub en de gemeente Breda overeengekomen, zo maakten beide partijen woensdagochtend aan Omroep Brabant bekend. In die periode gaat NAC onderzoeken of ze de koop van het stadion financieel rond kan krijgen.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Een eventuele koop van het stadion door NAC Breda maakt de relatie tussen beide partijen toekomstbestendig. Er lag vanuit de gemeenteraad al vanaf maart 2016 de wens om de relatie tussen de voetbalclub en de gemeente als eigenaar van het stadion te ontvlechten. De verkoop moet zorgen voor lagere huisvestingslasten voor NAC. 

Niet heel het stadion wordt verkocht
Ruimten die niet primair door NAC worden gebruikt, maken in principe geen deel uit van de koopoptie. Dat zijn bijvoorbeeld Toren 3, de grond onder het stadion en acht businessappartmenten. Sommige delen van het Rat Verlegh Stadion zijn ook in handen van derden. Hierdoor wordt het voor NAC financieel ook makkelijker om het stadion te kopen.

Met het exclusieve kooprecht om het stadion te kopen wil wethouder Paul de Beer zekerheid en de tijd geven. "NAC heeft op deze manier de zekerheid dat er geen andere kandidaten zijn en dat ze tijd hebben om de kijken of het ook daadwerkelijk gaat lukken. We willen de kracht van NAC verder uitbouwen 

 

 

 

 

Openbare verkoop
In 2003 kocht de gemeente Breda het stadion van NAC, omdat de club anders failliet zou zijn gegaan. Breda wil echter al een tijdje af van de (te) hechte zakelijke relatie met NAC en gooide daarom vorig jaar juni al het onderkomen van de Bredase voetbalclub in de openbare verkoop. De twee biedingen die binnen kwamen, werden te laag bevonden waardoor er geen verkoop plaatsvond.

 

 

Tekst gaat verder na video over openbare verkoop.

Wachten op privacy instellingen...

 

Mislukte deal
Na deze mislukking bleef er toch nog een gegadigde over. Horecaondernemer Ebert Dollevoet van de NHG Groep wilde NAC helpen door het stadion (samen met de club) alsnog te kopen. Hij zat ook met de gemeente rond de tafel, maar tot een deal kwam het niet.

Goede dienst
Na de mislukte openbare verkoop hoopt de gemeente met het exclusieve kooprecht de voetbalclub NAC en zichzelf een goede dienst te bewijzen. Kan NAC het stadion uiteindelijk niet kopen dan valt men terug op de huurovereenkomst uit 2009.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.