'Zes miljoen belastinggeld afboeken niet zonder gevolgen’, SP Breda over verkoop NAC-stadion

12 september 2018 om 12:39
nl
Voor de Bredase afdeling van de SP is het laatste woord nog niet gezegd over de koopoptie die de gemeente Breda aan NAC heeft geboden om voor 5,5 miljoen euro een deel van het stadion te kopen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“Het is goed nieuws dat er eindelijk een eerste stapje wordt gezet in de belangenverstrengeling tussen de gemeente en NAC”, schrijft SP-voorzitter Bas Maes in een reactie. 

Daarnaast moet er volgens de politieke partij bijna zes miljoen euro worden afgeboekt. Maes: “Afboeken van zes miljoen euro belastinggeld kan niet zonder gevolgen blijven. Waarom is er teveel voor het stadion betaald en waarom is die luchtbel al die jaren in de boeken gehouden? Waarom heeft NAC al die jaren op basis van de hoge boekwaarde teveel huur moeten betalen?” Wat de SP betreft moet de onderste steen boven komen.

De gemeente Breda maakte in 2017 bekend het stadion te willen verkopen. De gemeente gaf daarmee gehoor aan de raad dat de onderlinge banden tussen de gemeente en NAC wilde ‘ontvlechten’. Het stadion stond te koop voor 7,5 miljoen te koop, maar werd toen niet verkocht vanwege te lage biedingen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.