Video

Thierry Aartsen in de Tweede Kamer: 'Laten zien wat ik in mijn mars heb'

13 september 2018 om 18:45
nl
Zijn ouders waren er, zijn broertje, zijn opa en zijn oma, andere familieleden en vrienden. Het was dan ook een belangrijke dag voor Thierry Aartsen uit Breda. De VVD-politicus werd donderdagmiddag geïnstalleerd als Tweede Kamerlid. Om kwart over één legde hij de eed af.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

"Wie nog het meest trots was? Ik denk mijn oma", vertelde Aartsen later op de dag. Voor hem persoonlijk was het natuurlijk ook een unieke ervaring. “Ik voel wat gezonde spanning, maar heb wel goed geslapen”, zei Aartsen in het ochtendprogramma Wakker! op Omroep Brabant radio.

Arib zei er niets over
Begin deze week raakte Aartsen nog in opspraak vanwege een tweet uit 2009. Daarin stond: 'Gvd! Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven! Zelfmoordenaars, word eens creatief!' VVD-wethouder Rob Berkhout van de gemeente Wormerland vond deze reactie zo kwetsend dat hij opriep om de installatie van Aartsen te blokkeren. De beëdiging kwam echter niet in gevaar en Kamervoorzitter Khadija Arib maakte geen woorden vuil aan de ontstane commotie.

Wachten op privacy instellingen..."Gelukkig maar. Er is al heel veel over gezegd, maar ik merk wel dat je hier snel overgaat tot de orde van de dag", aldus Aartsen, die binnen de VVD de portefeuille Cultuur, Media en Arbeidsinspectie krijgt. De Bredanaar heeft er zin in: “Ik wil mijn tijd goed besteden om het beter te maken in Brabant en Nederland. Ik heb in het verleden laten zien wat ik in mijn mars heb. Dat wil ik in de Tweede Kamer ook laten zien.” Niet iedereen is hiervan overtuigd want op Twitter leidde de entree van Aartsen in het parlement tot tal van negatieve uitingen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.