Video

NAC Breda moet winnen van Fortuna Sittard: nummer voorlaatst tegen nummer laatst

14 september 2018 om 14:45
nl
De interlandperiode zit erop, tijd voor de eredivisie. Voor NAC staat er meteen een cruciaal duel op het programma. De nummer achttien van de competitie komt op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. “Zo’n interlandbreak is ook wel eens lekker, de tijd hebben we gebruikt om mentaal weer fris te worden.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

NAC-trainer Mitchell van der Gaag vertelde na afloop van de ochtendtraining blij te zijn dat er weer gevoetbald gaat worden in de eredivisie. "De resultaten waren voor de break niet wat we ervan verwacht hadden. Dan is zo'n onderbreking wel fijn, om even van alles weg te zijn." 

De trainer van NAC vindt het lastig om te zeggen of het beter was geweest dat zijn ploeg in één keer door kon na een goed eerste uur tegen Feyenoord. "Dat is altijd zo in de sport, je moet doorgaan als je een goede reeks hebt of als je het goed doet. Maar we hebben pas drie punten na vier wedstrijden, zo’n interlandbreak is ook wel eens lekker, de tijd hebben we gebruikt om mentaal weer fris te worden."

Tekst gaat door onder de video.

Meeste tegendoelpunten
NAC heeft samen met FC Emmen de meeste tegendoelpunten moeten incasseren in de eerste vier wedstrijden. Aanvoerder Menno Koch erkent dat het beter moet en is blij met de komst van Benjamin van Leer. "Nu hebben we wat meer vastigheid. We streven naar stabiliteit als verdediging en met een stabiele keeper achter je helpt dat zeker." 

Volgens Van der Gaag wordt er altijd gekeken naar hoe het verdedigend beter kan. "Daar hoeven wij niet voor naar de tegendoelpunten te kijken", zegt de 46-jarige oefenmeester. "Op dat vlak moet je ook stabiel worden en het is belangrijk dat je de moeilijke fases in de wedstrijd doorstaat. Maar dat doet niet alleen de achterste linie, dat moet het hele team doen."

Tekst gaat verder onder de video.

"We moeten beter gaan verdedigen, als team beter staan", aldus Menno Koch over de elf tegendoelpunten van NAC dit seizoen. "Uiteindelijk doen we dat als team. Het is heel belangrijk om de beelden terug te kijken en om van onze fouten te leren." 

Fortuna Sittard
Voor NAC staat er een belangrijk potje op het programma. Aankomende zondag komt de hekkensluiter van de eredivisie, Fortuna Sittard, op bezoek. NAC staat maar één plaatsje daarboven. NAC-trainer Van der Gaag vindt dat de Limburgers een goed voetballende ploeg hebben. "Voorop hebben ze goede aanvallers met veel snelheid. De laatste wedstrijd tegen FC Utrecht hebben ze prima gespeeld. Een prima ploeg die goed kan voetballen."

NAC - Fortuna Sittard begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.