Man verstopt zich op wc na achtervolging: 'Hij beloofde me geld om hem niet te verraden'

VUGHT - Na een achtervolging door de politie is in Vught een auto tegen een geparkeerde wagen gereden. De bestuurder negeerde een stopteken van de politie en ging er daarna vandoor. Hij werd uiteindelijk gevonden op het toilet van een fietsenwinkel.

Tijdens zijn achtervolging racete de man met bijna 100 kilometer per uur langs een schoolplein. Op de Facebookpagina 'Buurtpreventie Vught' regent het reacties van boze ouders van wie de kinderen bijna zijn aangereden. "Mijn dochter is net ook overstuur thuisgekomen. Ze werd bijna aangereden door de automobilist. Ze is zich rot geschrokken want ze zag alles gebeuren", zegt een van de leden.

De achtervolging eindigde in de Baarzenstraat. Daar reed de automobilist namelijk tegen een lantaarnpaal en een andere auto. Een inzittende van de achtervolgde auto kon worden aangehouden, maar de bestuurder was lange tijd spoorloos. Toen een medewerker van de nabijgelegen fietsenwinkel ExtraBike naar het toilet moest, bleek deze bezet te zijn. De bestuurder van de auto was de winkel in geglipt en had zich verstopt op de wc. 

Betrapt
Indra, die de bestuurder vond: “We hadden buiten een klap gehoord en gingen allemaal door de winkel naar voren. In de tussentijd is die man blijkbaar langs de achterdeur binnengekomen. Een uur later moest ik naar de wc, de deur kan daar niet op slot. Toen vond ik hem.”

De man beloofde Indra geld om hem niet te verraden bij de politie die nog op straat aanwezig was. Daar ging hij niet op in. “Hij was ook niet agressief en bleef gelukkig rustig. Toen vroeg hij mij of hij ongemerkt kon wegglippen, maar ik zei dat dat niet zou lukken. Ik zei toen dat hij het beste kon blijven zitten en dat ik wel naar een andere wc zou gaan.”

In de tussentijd ging de medewerker van fietsenwinkel naar de politie. “Die openden de deur van de wc, hij zat daar nog steeds.” De man is aangehouden en de politie is een onderzoek begonnen. 

 

Meer over dit onderwerp:
VUGHT ACHTERVOLGINGEN VERKEERSONGEVALLEN 112
Deel dit artikel: