Jimi wint The Voice Senior en mag muziekalbum uitbrengen en optreden in Ziggo Dome - Omroep Brabant
Video

Jimi wint The Voice Senior en mag muziekalbum uitbrengen en optreden in Ziggo Dome

14 september 2018 om 21:46
nl
Jimi Bellmartin uit Vught heeft vrijdagavond The Voice Senior gewonnen. De meeste stemmers kozen hem; tweede werd Noble uit Dordrecht. Bij een tussenstand van dit eerste talentenprogramma van RTL4 voor mensen op leeftijd ging het al tussen deze twee artiesten.
Geschreven door

"Ik dacht dat Noble ging winnen, ik ben helemaal in shock", zei Jimi nadat hij tot winnaar was uitgeroepen. Hij reageerde beduusd en aanvankelijk sprakeloos. De Vughtenaar mag als prijs een klein muziekalbum (ep) uitbrengen en optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Amsterdamse Ziggo Dome. 

Jimi in Paradiso
Voor zaterdagavond stond voor hem al een optreden op het programma in Paradiso in Amsterdam. Er zijn nog kaartjes te koop voor dit Soul Live, zei Jimi. "Doe dit snel", voegde hij eraan toe, want de show zou zomaar eens uitverkocht kunnen raken door zijn tv-succes. Ook Ben Saunders, een andere winnaar van The Voice of Holland, treedt er op.

Jimi was één van de acht artiesten die vrijdag aan de finaleavond begonnen. Vier vielen er af bij het showprogramma zelf. Daarna konden de fans stemmen. De winnaar van de talentenshow werd bekend gemaakt tijdens de talkshow RTL Late Night. Hierin werden ook de hoogtepunten van Jimi's eerdere optredens  nog een keer vertoond. Verder waren er beelden te zien die waren opgenomen in Woonoord Lunetten, waar hij is opgegroeid, en Nationaal Monument Kamp Vught, waar in Barak 1B laarzen en een single van Jimi geëxposeerd worden.

John de Mol vol lof
Zowel de juryleden als de vier finalisten vertelden bij de talkshow dat ze een geweldige tijd met elkaar hebben gehad. Als opmerkelijke verschil met de Voice of Holland werd genoemd dat kandidaten soms wat minder goed hoorden, wat minder goed konden zien of een leesbril nodig hadden. Ook tv-producent John de Mol zat aan de RTL Late Night tafel, met de vier finalisten om zich heen. Hij zei totaal niet op te kijken van het succes en de goede kijkcijfers van het programma. En dat dat ook was te danken aan de zangkwaliteiten van de kandidaten. 

"Als puntje bij paaltje komt, was Jimi de beste. Ze zijn allemaal goed, maar hij was de beste," zei De Mol die vooraf al voorspelde dat de Vughtse zanger zou winnen.

Eenmalig concert van acht finalisten
De acht finalisten van The Voice Senior geven op 1 oktober eenmalig samen een concert in het Circustheater in Scheveningen. Tijdens de show zullen ze behalve hun favoriete nummers ook de liedjes zingen die ze tijdens het programma ten gehore hebben gebracht. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.