PSV-debutant Erick Gutiérrez heeft nog geen vijf minuten nodig voor goal en assist

15 september 2018 om 20:54
Erick Gutiérrez kende een droomdebuut bij PSV. De Mexicaanse middenvelder viel zaterdagavond na 70 minuten in tijdens de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag en binnen vijf minuten had 'Guti' al een assist en een doelpunt op zijn naam staan. In de met 7-0 gewonnen wedstrijd op bezoek bij ADO Den Haag verzorgde Gutiérrez zelf de 5-0, terwijl hij bij de 4-0 een prachtige pass gaf op Hirving Lozano.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

Om precies te zijn had 'Guti' vier minuten en 39 seconden nodig voor zijn assist en doelpunt. Een fraai debuut in een ongekende wedstrijd voor PSV. Het was al bekend dat Gutiérrez en Lozano goed bevriend zijn en elkaar goed kunnen vinden in het veld. Maar dat ze dit zo snel ook in Nederland zouden laten zien, had bijna niemand verwacht. Gutiérrez zette zijn boezemvriend na 73 minuten met een fantastische pass alleen voor de keeper. Lozano controleerde het leer goed en wipte de bal over doelman Indy Groothuizen heen.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Prachtige goal
Ongeveer anderhalve minuut later konden de meegereisde supporters van PSV alweer juichen en alweer kwam het door Gutiérrez. De middenvelder kreeg de bal aangespeeld en draaide open richting de goal. Van zo'n meter of 23 haalde hij verwoestend uit en de bal verdween in de bovenhoek. Opnieuw was 'Guti' de gevierde man bij PSV. Een doelpunt en een assist in je debuutwedstrijd na vier minuten en 39 seconden.