Video

NAC-doelman Benjamin van Leer na blunder: ‘Ik sta hier nu echt met een k-gevoel'

16 september 2018 om 18:34
nl
NAC leed zondagmiddag een pijnlijke nederlaag in eigen huis. Fortuna Sittard was met 3-2 te sterk voor de ploeg van Mitchell van der Gaag. Doelman Benjamin van Leer ging bij een 1-1 tussenstand in de fout, wat er voor zorgde dat de bezoekers op voorsprong kwamen: “Volgens mij heeft iedereen gezien wat er gebeurde.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Nog geen tien minuten na de rust gaat er een schok van verbazing door het Rat Verlegh Stadion. Fortuna-middenvelder Ahmed El Messaoudi heeft net uitgehaald en zijn schot lijkt NAC-doelman Benjamin van Leer makkelijk te pakken. Hij pakt het leer ook, maar terwijl hij op de grond ligt, glipt de bal uit zijn handen en rolt tergend langzaam de goal in. 

"Het is een vraag waar je het antwoord al op weet", reageert Van Leer na afloop op de vraag met wat voor gevoel hij nu staat. "Een k-gevoel, ja." De doelman is schuldbewust en geeft aan dat hij de bal gewoon had moeten pakken. "Er gaat op zo'n moment heel veel door je heen. Je moet door, maar het speelt natuurlijk vaker door je hoofd tijdens de wedstrijd." 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Mitchell Te Vrede zette de thuisploeg nog op 1-0 na vier minuten, maar daarna kakte het helemaal in bij NAC. "Dit is heel frustrerend. We kwamen goed uit de startblokken en dan draait het ineens om, dat kan echt niet." De spits probeert te verklaren hoe het mogelijk is dat NAC na een spetterend begin zichzelf in slaap suste. "Op een gegeven moment lijkt het erop dat we niet meer de dingen gingen doen, die we in de beginfase wel deden. Je geeft Fortuna Sittard daarmee een bepaald vertrouwen en dat mag niet." 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

"Het wordt weer eens tijd dat we gaan winnen", zegt de teleurgestelde spits, die ondanks de nederlaag wel blij is met zijn goal. "Als spits wil je altijd scoren, maar we moeten nu winnen. Dat willen wij, dat willen de fans. Maar het is logisch dat de fans uit hun dak gingen na afloop." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.