Verdachte van mensensmokkel probeert marechaussees van de weg te drukken tijdens wilde achtervolging

19 september 2018 om 12:35
nl
Een 24-jarige man uit Irak is dinsdagnacht na een wilde achtervolging opgepakt door de Koninklijke Marechaussee. Hij ging er tijdens een controle op de A67 vandoor. Tijdens zijn vlucht probeerde hij de achtervolgende militaire politie van de weg te drukken.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

In Eindhoven lukte het de marechaussee en politie om de wagen van de Irakees klem te rijden. De man sprong uit de auto en ging ervandoor. De chauffeur werd opgespoord met een politiehelikopter. Agenten op de grond wisten de man aan te houden in de tuin van een woning.

Wachten op privacy instellingen...

     

De marechaussee wilde de auto van de man aan de kant zetten tijdens een controle op de snelweg tussen Venlo en Eindhoven. In plaats van te stoppen, reed de man hard weg. Daarop zette de Koninklijke Marechaussee de achtervolging in.

Behalve de 24-jarige man, zaten in de wagen zes vreemdelingen. Het ging om twee mannen, twee vrouwen en twee kinderen met de Irakese nationaliteit. Geen van de inzittenden beschikte over een verblijfsvergunning. De aangehouden chauffeur wordt verdacht van mensensmokkel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.