Slachtoffer steekpartij vluchtte zwaargewond naar ouderlijke woning, volksbuurt Bennekel geschokt - Omroep Brabant

Slachtoffer steekpartij vluchtte zwaargewond naar ouderlijke woning, volksbuurt Bennekel geschokt

19 september 2018 om 13:59
nl
De 38-jarige man die werd neergestoken in de Eindhovense wijk de Bennekel, vluchtte zwaargewond naar het huis van zijn ouders die één straat van hem vandaan wonen. Via brandgangetjes kwam hij daar aan. Hij zat, hevig bloedend, op een plantenbak voor de ouderlijke woning in de Van Beethovenlaan. Een buurvrouw die eerste hulp verleende, zegt dat het er toen al slecht uitzag.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Het slachtoffer woonde sinds een half jaar alleen in een huisje aan de Ockeghemstraat. Af en toe kwam zijn zoontje op bezoek. Een buurtbewoonster omschrijft hem als een vriendelijke man; type ruwe bolster,  blanke pit, een tikkeltje ADHD. De man komt uit de volksbuurt de Bennekel. 

Waarom hij in zijn huis is neergestoken, is nog onduidelijk. De politie tast in het duister over de aanleiding voor de steekpartij. Ook is er geen signalement of spoor van de dader. 


"Wij waren op het bevrijdingsfeest in Eindhoven, toen wij allemaal appjes kregen dat er iets aan de hand was in de buurt, zegt een vrouw, Al snel was duidelijk om wie het ging. Toen wij thuis kwamen, was de straat afgesloten door de politie en cirkelde er een helikopter boven de wijk. Ik ben me rotgeschrokken. Hij was altijd vriendelijk, maakte graag een praatje en was behulpzaam."

Zwijgen is goud
De meeste mensen in de buurt willen weinig kwijt over de steekpartij. "Dit is een wijk waar je niet teveel moet opvallen. Als je je nergens mee bemoeit, dan is het hier heel fijn wonen", zegt een vrouw. 

Een man hoorde geschreeuw toen hij op televisie naar PSV zat te kijken. "Verder wil ik er niets over zeggen want je kunt je beter niet met dat soort zaken bemoeien." Een andere vrouw, die het slachtoffer en zijn ouders goed kent, zegt dat ze te aangeslagen is om er iets over te zeggen. 

Steekpartij in augustus
In augustus was er ook al een steekpartij in de Bennekel. Toen raakten drie mensen gewond. Er gaan geruchten dat een van de gewonden een bekende is van het slachtoffer van de steekpartij van dinsdag. De politie neemt deze verhalen mee in het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.