Video

'We hebben geen woorden', reageert koningin Máxima na drama op het spoor in Oss

20 september 2018 om 11:17
nl
"Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door het verschrikkelijke ongeluk in Oss'', laat koningin Máxima donderdag tijdens een bezoek aan Drachten weten. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. "We hebben geen woorden'', aldus de koningin.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

 

 

Wachten op privacy instellingen...

Minister-president Mark Rutte betuigde eerder ook zijn medeleven na het fatale ongeluk op het spoor in Oss. De premier gaf aan ‘diep geraakt te zijn door het ontzettend verdrietige nieuws’ uit Oss. “Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies."

Het fatale ongeluk op een spoorovergang in Oss waardoor vier kinderen zijn omgekomen, is ,"een verschrikkelijke gebeurtenis'", zei premier Mark Rutte donderdagmiddag in Salzburg. "Heel Nederland leeft mee. Je kunt niet beginnen je voor te stellen wat het betekent voor de families van de slachtoffers". Hij zei te hopen dat de twee zwaargewonde slachtoffers, een vijfde kind en hun begeleidster, spoedig herstellen.

 

Wachten op privacy instellingen...

"Hier staat je hart bij stil. Wat een verdriet. Veel sterkte voor alle betrokkenen'', laat minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in een tweet weten.

Ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur reageerde eerder op Twitter.  "Uit de grond van mijn hart- heel erg veel sterkte aan alle betrokkenen", liet ze weten. 

 

Tweede Kamer is geraakt
De commissie Infrastructuur in de Tweede Kamer heeft donderdag aan het begin van een debat over het openbaar vervoer kort stilgestaan bij het tragische treinongeval in Oss waarbij vier kinderen het leven verloren. CDA-Kamerlid Agnes Mulder, die de commissievergadering voorzat, sprak van ,,een verschrikkelijk ongeluk''.

,,Wij zijn hier als commissie erg door geraakt'', zei Mulder. Zij betuigde namens de hele  Kamercommissie medeleven met de slachtoffers en nabestaanden.

Tweede Kamerlid Rene Peters uit Oss schreef een blogbericht over het drama. "De mens is klein, wanhopig en machteloos bij dit soort berichten." Hij roept iedereen op een kaarsje aan te steken. 

 

Wachten op privacy instellingen...

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben ook gereageerd: “Wij zijn diep geraakt en geschokt door het vreselijke ongeval in Oss. Woorden schieten tekort. Ons medeleven gaat uit naar de getroffen families en alle betrokkenen. Wij wensen hen sterkte en kracht bij het verwerken van deze grote tragedie." 

'Trillen'
"Ik stond te trillen op mijn benen toen ik dit hoorde", vertelt Commissaris van de Koning Wim van de Donk. "Ik hoop dat we elkaar vasthouden om dit verdriet te delen. We moeten er voor elkaar zijn."

Ook vanuit het ministerie van OCW is geschrokken gereageerd op het ongeluk dat in Oss heeft plaatsgevonden. Minister Arie Slob heeft zijn medeleven betuigd aan het bestuur van basisschool De Korenaer. Ook heeft hij aangeven waar nodig alle ondersteuning te geven. “Ons hart gaat uit naar de ouders, amilieleden, docenten, leerlingen en de inwoners van Oss, die door dit verschrikkelijke ongeluk zwaar getroffen zijn.” 

Wachten op privacy instellingen...

Raadsvergadering aangepast
Gezien het noodlottige ongeval vindt de raadsvergadering donderdagavond in een andere vorm plaats. De voorzitter zal om half acht eerst stilstaan bij het tragische ongeluk. Daarnaast zullen alleen de punten die niet kunnen worden uitgesteld, worden behandeld. Zoals agendapunt 11, het besluit over de bedrijventerreinen Elzenburg-De Geer. De andere agendapunten worden op een ander moment behandeld. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.