Video

Na vijftig jaar gaat receptioniste Ria met pensioen en hoeft ze nooit meer de telefoon op te nemen

21 september 2018 om 08:00
nl
"Goedemorgen, Theaters Tilburg met Ria Govers." Receptioniste Ria die de telefoon opneemt. Het klinkt zo vertrouwd in het Tilburgse theater, maar na donderdag hoeft Ria daar nooit meer de telefoon op te nemen. Na vijftig jaar werken voor het theater gaat ze donderdag met pensioen.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Met slingers, ballonnen en natuurlijk taart is het donderdag niet te missen in Theaters Tilburg. Hier wordt feest gevierd. Want hoewel het personeel van het theater het erg jammer vindt dat hun receptioniste weg gaat, vinden ze wel dat Ria een feestje verdient. Voor Ria is het een dag met een lach en een traan.

"Ja het is dubbel, maar op een gegeven moment is het gewoon klaar. Dan is het tijd voor het volgende", vertelt ze. "Ik denk wel dat ik hier dadelijk nog regelmatig zal zijn hoor. Maar dan als bezoeker voor voorstellingen."

Bescherming
Ria kwam als vijftienjarig meisje te werken bij het theater. "Ik moest gaan solliciteren van school en heb toen een brief gestuurd. Ik stond er eigenlijk van te kijken dat ik werd aangenomen." En dat was best spannend voor een meisje van die leeftijd. "Ze waren hier altijd heel beschermend voor me. Als er dan mannelijke artiesten waren, dan werd ik daar van weg gehouden."

 Klankboord
Als receptioniste ziet en hoort Ria bijna alles wat er in het theater gebeurt. "Zij weet meer dan ik als directeur hoor", vertelt Rob van Steen. "Ze is ook echt een klankbord voor het personeel. Je hebt in ieder bedrijf wel bijzonder personeel. Bij ons is dat Ria. Wij zijn eigenlijk maar passanten en Ria was hier gewoon al die jaren. Vijftig jaar lang."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.