Slachtoffers spoordrama Oss zijn 4, 4, 6 en 8 jaar, drie zusjes betrokken - Omroep Brabant

Slachtoffers spoordrama Oss zijn 4, 4, 6 en 8 jaar, drie zusjes betrokken

20 september 2018 om 13:16
nl
Bij het spoordrama op de spoorwegovergang in de Braakstraat in Oss waren donderdagochtend drie zusjes betrokken. Twee meisjes zijn overleden, het derde zusje is zwaargewond.
Geschreven door

De twee jongste kinderen die donderdag om het leven kwamen bij het ongeluk, waren vier jaar oud. Eén slachtoffer was zes jaar en het oudste kind was acht. Ze komen allemaal uit Oss, net als het kind van 11 dat zwaargewond raakte. De begeleidster is een 32-jarige vrouw uit Heesch. Ook zij is zwaargewond.

De vrouw bestuurde de bakfiets, een zogenoemde Stint, waarmee zij met de kinderen vanuit de voorschoolse opvang op weg was naar de basisschool. Door nog onbekende oorzaak kwamen zij op de gesloten, beveiligde spoorwegovergang met de bakfiets op het spoor terecht. Op dat moment passeerde daar een trein die de bakfiets schepte. Vier kinderen overleden ter plekke. Het vijfde kind en de begeleidster werden met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Hun toestand is zorgwekkend. 

Oorzaak
Over de oorzaak van het ongeluk werd al veel gespeculeerd. De politie zegt: "In deze fase van dit onderzoek lopen we niet vooruit op de uitkomsten daarvan. Het onderzoek bestaat onder andere uit een sporenonderzoek ter plaatse door onze verkeersspecialisten, het horen van getuigen, onderzoek aan het betrokken voertuig en het bekijken van eventueel beschikbare camerabeelden."

Bij verschillende openbare gebouwen in Oss hing donderdag de vlag halfstok naar aanleiding van het tragische ongeluk. Onder meer bij het gemeentehuis en het Titus Brandsmalyceum in het centrum van Oss laat men op deze manier hun medeleven blijken met de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama.

Wachten op privacy instellingen...

Bij Schrijvers Technische Installaties, het bedrijf waar de vader van drie van de getroffen kinderen werkt, is het nieuws hard aangekomen. De oudste dochter van de werknemer ligt nog zwaargewond in het Radboudumc in Nijmegen. "Het verdriet op de werkvloer is enorm," zegt bedrijfsleider Dirk de Laat tegen het Brabants Dagblad. "We zijn een klein bedrijf, een hechte gemeenschap. Iedereen pakt elkaar hier even vast en zoekt steun bij elkaar. We kennen de vader in kwestie allemaal en leven dus mee met hem en zijn vrouw, die nu in het ziekenhuis zijn.”

De directie van het bedrijf heeft de vader van het gezin kort gesproken. Hij en zijn vrouw zijn in het ziekenhuis om bij hun oudste dochter te zijn. "Hij zegt dat deze nachtmerrie nog niet tot hem is doorgedrongen. Dat verbaast ons niets: voor een ouder is dit werkelijk het ergste dat je kan overkomen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.