Video

Samen huilen en elkaar troosten: massale opkomst bij herdenking slachtoffers spoordrama Oss

20 september 2018 om 19:20
nl
Honderden mensen kwamen donderdagavond op een herdenking bij station Oss-West af. Ze stonden daar stil bij het verschrikkelijke drama dat zich er heeft afgespeeld. De herdenking begon om half acht.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Op Facebook deden inwoners van de stad een oproep tot de herdenking, waar veel mensen op afkwamen. Veel ouders hadden hun kinderen meegenomen. In het midden van de weg ontstond een heuvel, gevuld met bloemen en knuffels. Ook het college van B&W was aanwezig om haar steun te betuigen, de raadsvergadering was daarom een uur verzet. De burgemeester legde een bos bloemen neer.

 

"Iedereen die zich betrokken voelt, is hier bijeen. We kunnen het erover hebben, maar dat heeft geen zin. We kunnen er niets mee. Er is maar een manier om hiermee samen om te gaan. Dat is samen huilen, elkaar troosten en alle tegenstellingen vergeten," zei burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.

Kijk hieronder de beelden van de herdenking terug.

Wachten op privacy instellingen...

Ook Roger van Boxtel, topman van de NS, was aanwezig. "Hij was er vandaag al eerder om met medewerkers van NS en ProRail te spreken. Vanavond is hij er weer om zijn medeleven te betuigen", aldus een woordvoerder.

Vier kinderen kwamen donderdag bij het ongeval om, een ander kind en de bestuurder van de bakfiets raakten zwaargewond.

De treinen rijden inmiddels weer. ProRail waarschuwt mensen om niet te dicht bij het spoor te komen nu de treinen weer rijden. "Wij hebben er alle begrip voor dat mensen hun medeleven willen uiten, maar willen ook oproepen om niet te dicht bij de overweg en het spoor te komen in verband met de eigen veiligheid.''

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.