Ambulancepersoneel begint acties voor betere werkomstandigheden in Helmond

21 september 2018 om 14:10
nl
Ambulancemedewerkers komen maandag in zeven regio's in actie. Ze willen dat er iets gebeurt aan de werkdruk en de salarissen. In Helmond vindt om negen uur de landelijke aftrap van het actietraject plaats. Daarna volgen andere regio's.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Dat betekent: geen overwerk, geen neventaken, geen onnodige risico's nemen en alle voorgeschreven pauzes opnemen. De stiptheidsacties in deze regio's duren twee weken.

Betere arbeidsvoorwaarden
FNV-bestuurder Fred Seifert noemt het 'spijtig dat Ambulancezorg Nederland het zover laat komen'. Maar betere arbeidsvoorwaarden en fatsoenlijk werkomstandigheden zijn hard nodig. "Het houdt de sector aantrekkelijk voor nieuwe collega's, maar voorkomt ook vertrek van ambulancemedewerkers. Het is voor veel regio's nu al lastig om de roosters rond te krijgen en daarmee aan de paraatheid te voldoen. Daarom moeten de werkgevers nu echt over de brug gaan komen. Niets doen is onverantwoord", aldus Seifert.

Onder de cao vallen ongeveer 6000 mensen. Ook werknemers bij onder meer de postbezorging, universitaire ziekenhuizen en AkzoNobel voeren actie voor betere arbeidsvoorwaarden. FNV heeft inmiddels wel nieuwe cao-afspraken gemaakt met de werkgevers in de particuliere beveiliging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.