Kiki Bertens geniet van speciale zege, maar tijd voor wijn en lekker eten is er niet

23 september 2018 om 09:52
nl
Tennisster Kiki Bertens heeft in Seoul haar derde titel van 2018 veroverd. In de finale was de als tweede geplaatste Bertens te sterk voor de Australische Ana Tomljanovic.. "Dit is heel speciaal", zei een zichtbaar genietende Bertens.
Geschreven door

Het was de vijfde deelname aan het toernooi voor de in Breda wonende tennister. Vorig jaar won ze in de Zuid-Koreaanse hoofdstad met haar Zweedse tennispartner Johanna Larsson al het dubbelspel. Het enkelspel wist ze nog niet te winnen.

De eerste set eindigde in een tiebreak. Die won Bertens met 7-2. De tweede set moest ze met 6-4 afgeven, maar in de beslissende derde set was ze duidelijk een maatje te groot voor Tomljanovic: 6-2. 

"Deze titel voelt ook weer geweldig en deze trofee is heel speciaal", aldus Bertens die door haar goede jaarprestaties strijdt voor een ticket voor de WTA Finals, het eindejaarstoernooi in Singapore voor de acht best presterende speelsters van het seizoen. Op de jaarranglijst staat Bertens nu negende.

Veel tijd voor het vieren van haar zevende WTA-titel in haar loopbaan heeft Bertens niet. Ze moet snel doorvliegen naar China waar ze moet tennissen op het sterk bezette toernooi van Wuhan. "Normaal gesproken hou ik ervan om een titel te vieren met lekker eten en een glas wijn, maar morgen moet ik wel heel vroeg opstaan. Dus dat lijkt me deze keer geen goed idee."

Plek elf
Voor Bertens is dit haar zevende eindzege uit haar loopbaan. Dit seizoen was ze al eerder de sterkste in Charleston en Cincinnati. Vorig jaar won ze de WTA-toernooien van Gstaad en Nürnberg, een jaar eerder zegevierde ze ook in Nürnberg en in 2012 beleefde ze de primeur in het Marokkaanse Fez.

Door de finale te winnen, stijgt Bertens naar plek elf op de wereldranglijst. Ze neemt die positie over van de Letse Jelena Ostapenko, die het toernooi in Zuid-Korea vorig jaar op haar naam wist te schrijven. Het gat met de nummer tien, de Duitse Julia Görges, bedraagt precies honderd punten.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.