Extra tenten geplaatst voor knuffels, bloemenzee bij spoor in Oss blijft maar groeien

OSS - De enorme zee van bloemen en knuffels bij Station West in Oss zwelt iedere dag nog aan. Maandag plaatste de gemeente opnieuw twee extra tenten ter bescherming voor alle blijken van medeleven. In totaal staan er nu negen tenten. De gemeente zoekt nog een goede bestemming voor alle knuffels die daar met veel liefde en respect zijn neergelegd.

Het eerbetoon aan de slachtoffers, nabestaanden en andere direct betrokkenen van het spoordrama in Oss neemt dusdanige vormen aan dat de gemeente maatregelen neemt. In verband met de veiligheid heeft de gemeente sinds zaterdagochtend de wegen aan beide kanten van het spoor afgesloten voor verkeer. Maandagmorgen was één kant van de spoorwegovergang begaanbaar voor automobilisten.

"Het werd te gevaarlijk. Zowel door de tenten die de bloemen en knuffels moeten beschermen tegen wind en regen als door de hoeveelheid mensen die naar de plek komen. Het is zo druk dat we het nodig vinden om de wegen af te sluiten. Het zou kunnen dat er maandag weer eenrichtingsverkeer mogelijk is, maar we bekijken het per dag. Actuele informatie hierover melden we op onze website", vertelt Wilma Willemsen van de gemeente Oss. 

Goede bestemming voor dierbare knuffels
Maandag wordt ook gesproken over een goede bestemming voor alle knuffels die bij de herdenkingsplaats zijn neergelegd. "We realiseren ons heel goed dat het gaat om voor kinderen vaak dierbare knuffels. Daar willen we uiterst zorgvuldig mee omgaan. Ik weet zeker dat we er een goede bestemming voor zullen vinden."