Video

Fietsenzaken de nieuwe juweliers? 33 fietsen gestolen, schade ruim 100.000 euro [BEWAKINGSBEELDEN]

24 september 2018 om 16:11
nl
Dieven hebben donderdag voor ruim een ton aan fietsen gestolen uit fietsenwinkel Cycletrend in Nuenen. Dat zegt de eigenaar van de winkel, Ralf van Heugten: “Ze hebben 33 topfietsen meegenomen. Er stonden fietsen bij die meer dan 10.000 euro waard zijn.” De roof is volledig vastgelegd op beveiligingscamera.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

Op de video is te zien hoe drie mannen met bivakmutsen en met ledlampen in een noodgang de winkel leegroven.  

Tekst gaat verder onder video.

Grote klap
De klap was voor Van Heugten groot toen hij donderdag de deuren van zijn winkel opendeed: “Je ziet opeens dat je hele toko leeg is. Ik heb eerst flink staan te vloeken en te tieren, en ik heb ook wel een traantje gelaten, dat mag je best weten.” Maar ook bij zijn personeel zit de schrik er goed in: “Ja, het heeft wel impact gehad. In tien jaar heeft nog nooit iemand ook maar een poging tot inbraak gedaan, nu ligt de hele winkel in puin.”

Het is niet de eerste grootste fietsenroof dit jaar. In januari werd een fietsenwinkel in Udenhout voor een vergelijkbaar bedrag leeggeroofd - ook hier was de roof vastgelegd op video. En in juni was een winkel in Schijndel de pineut. Van Heugten ziet zelf een link met deze roven. “Je ziet het aan de manier waarop ze bewegen. En ze waren heel goed voorbereid.” 

Veel werk
De winkel is inmiddels weer open, maar er is nog veel werk te doen voor alles weer normaal kan draaien. Van Heugten: “Het gaat flink wat extra werk kosten om de showroom weer te vullen. Ik hoop dat dat snel gaat lukken.” 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.