Oud-doelman John Karelse: 'Lef, karakter en gretigheid, dát mis ik momenteel bij NAC'

24 september 2018 om 14:10
nl
Met vijf nederlagen na de eerste zes speelronden in de Eredivisie zwabbert NAC Breda door de onderste regionen van de ranglijst. De ploeg die vorig jaar onder trainer Stijn Vreven ternauwernood in de Eredivisie bleef, wekt momenteel niet de indruk een stabiel seizoen te zullen draaien.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Hoofdschuddend keek John Karelse afgelopen zaterdag naar de zeperd van NAC op bezoek bij VVV-Venlo (3-0). De voormalige doelman van de Bredase club weet wel waar het momenteel aan schort bij de kwakkelende ploeg van trainer Mitchell van der Gaag.

"Ik mis de felheid en de gretigheid, het spelen met het mes tussen de tanden", aldus Karelse, die van 1986 tot 2000 onder de lat stond in Breda. "Dat geldt niet alleen voor de verdedigers, maar voor de hele ploeg. Bij PSV blonk verdediger Denzel Dumfries tegen Ajax uit met die instelling, maar voorin toonde ook Luuk de Jong die onverzettelijkheid. Spelers die karakter tonen, die heb je in het hele team nodig."

Vertrouwen
Karelse ziet met lede ogen aan hoe het spel van NAC wordt verlamd door het gebrek aan vertrouwen. "De ploeg heeft genoeg balbezit, maar er wordt vaak op zeker gespeeld. Dat is ergens logisch als het niet lekker loopt, maar je moet dat wel snel zien te doorbreken. Durf vooruit te spelen, durf risico te nemen en probeer wat te creëren. Anders komt het vertrouwen niet snel terug."

Oud-doelman John Karelse: 'Lef, karakter en gretigheid, dát mis ik momenteel bij NAC'relse. Na het moeizame vorige seizoen en het vertrek van een flink aantal spelers (onder wie Angeliño, Manu Garcia, Thierry Ambrose en Umar Sadiq) mogen er wat hem betreft geen wonderen verwacht worden van Van der Gaag.

"Mitchell is geen Houdini. Hij heeft kwalitatief mindere spelers teruggekregen voor de gasten die zijn vertrokken. Dan kan je niet verwachten dat alle sportieve problemen ineens voorbij zijn. Het zal nog een hele bevalling worden om dit seizoen opnieuw uit de gevarenzone te blijven. Voetballen kunnen ze allemaal, alleen moeten ze het ook laten zien als het minder gaat. Spelers die met de borst vooruit durven lopen, die heeft NAC nodig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.